5 Απαντήσεις στις κορυφαίες Ερωτήσεις που έχουν όλοι οι νέοι Bloggers

Η δημιουργία ενός blog αποτελεί μια σπουδαία κίνηση, ωστόσο γεννά προβληματισμούς.

5 Απαντήσεις στις κορυφαίες Ερωτήσεις που έχουν όλοι οι νέοι Bloggers


Υπάρχουν κάποιες συνηθισμένες ερωτήσεις – απορίες που απασχολούν τους bloggers στο ξεκίνημα τους ή ακόμα και εκείνους που έχουν διανύσει μια μικρή πορεία στο χώρο του blogging και προσπαθούν να βελτιώσουν το blog τους.



Ακολουθούν οι απαντήσεις στις 5 πιο συχνές ερωτήσεις που έχουν οι bloggers.


1. Πόσο συχνά πρέπει να δημοσιεύω αναρτήσεις στο blog;

Είναι μια απάντηση που δύσκολα θα δοθεί ένας συγκεκριμένος κανόνας, αφού εξαρτάται από τον χρόνο που μπορεί να διαθέσει ο κάθε blogger για να γράψει, καθώς και πόσες ιδέες μπορεί να έχει για να δημιουργηθούν οι αναρτήσεις του blog.

Όσο πιο συχνά ενημερώνεται ένα blog, τόσο πιο εύκολα μπορεί να βρίσκεται στις αναζητήσεις της Google. Επίσης θα έχει περισσότερες δημοσιεύσεις στα social media που συμβάλλουν στην αύξηση της επισκεψιμότητας.

Ωστόσο μια ανάρτηση σε ένα blog αποτελεί μια μικρή πηγή χαράς, για αυτό μην την θυσιάσεις στον βωμό των αριθμών. 

Επειδή το περιεχόμενο του πρέπει να βασίζεται στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα. Είναι προτιμότερο μια εξαιρετική ανάρτηση μια φορά την εβδομάδα, από 7 αναρτήσεις την εβδομάδα χωρίς καμιά άξια. 



2. Τι πρέπει να δημοσιεύω στο blog;

Όταν ξεκινάς ένα blog θα πρέπει να έχεις σκεφτεί το αντικείμενο με το οποίο θα ασχολείσαι στις αναρτήσεις.

Αυτό θα το βρεις ανάμεσα σε εκείνα που σου αρέσει να μιλάς και σε ενδιαφέρουν πολύ, χωρίς να υπάρχει ο κίνδυνος να κουραστείς σε λίγους μήνες.

Αν επιλέξεις ένα συγκεκριμένο τομέα στον οποίο είσαι ειδικός, θα σε βοηθήσει να δημιουργήσεις ένα περιεχόμενο καλής ποιότητας και κατά συνέπεια σχέση εμπιστοσύνης με τους αναγνώστες σου.



3. Πότε είναι η καλύτερη ώρα για να δημοσιεύσω μια ανάρτηση;

Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ώρα δημοσίευσης μιας ανάρτησης, το σημαντικό είναι στην συνέχεια να την προωθείς στα social media.

Μέσα από το Google Analytics και από τα στατιστικά που δίνουν social media, μπορείς να ενημερωθείς για τις ώρες αλληλεπίδρασης του κοινού και να πειραματιστείς ώστε να βρεις την καλύτερη ώρα για εσένα. 



4. Πώς μπορώ να κάνω τους ανθρώπους να επισκέπτονται το blog μου;

Μια ερώτηση που απασχολεί νέους, αλλά και παλιούς bloggers.

Μπορεί και εσένα να σου έχει περάσει από το μυαλό «Ποιο είναι το νόημα να δημιουργείς αναρτήσεις που απλά θα αγνοούνται;», καθώς το traffic δεν αυξάνεται.

Ένα blog για να γίνει γνωστό χρειάζονται πολλοί παράγοντες και προ πάντων απαιτείται χρόνος.

Εσύ μπορείς να ξεκινήσεις με το να γράφεις περιεχόμενο που αξίζει κάποιος να το διαβάσει, προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες που ο αναγνώστης θα βρει χρήσιμες για να έχει την επιθυμία να επιστρέψει ξανά.

Επίσης πρέπει οι αναρτήσεις που θα δημοσιεύεις να βελτιστοποιηθούν για τις μηχανές αναζητήσεις, για να μπορούν να τις εντοπίζουν οι αναγνώστες όταν κάνουν αναζήτηση στη Google.

Δεν πρέπει να ξεχνάς να ενθαρρύνεις τους ανθρώπους μέσα από τα social media για να επισκεφτούν το blog σου.



5. Πως μπορώ να κερδίσω χρήματα από το blog μου;

Είναι μια συνηθισμένη ερώτηση στο blogging και συχνά αποτελεί ένα κίνητρο για κάθε νέο blogger.

Ωστόσο για να μπορέσει να υλοποιηθεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει πρώτα να έχεις αποκτήσει αρκετή κίνηση στο blog και στην συνέχεια να καταφέρεις να κερδίσεις χρήματα.

Μπορείς να επιλέξεις κάποιον από τους παρακάτω τρόπους.


Google Adsense

Αποτελεί έναν δημοφιλή και εύκολο τρόπο για να προσθέσεις διαφημίσεις στο blog σου. Το κέρδος επιτυγχάνεται από τα κλικ που κάνουν οι αναγνώστες στις διαφημίσεις, για αυτό απαιτείται να υπάρχει υψηλή επισκεψιμότητα.


Affiliate marketing

Χρησιμοποιώντας συνδέσμους εντός των αναρτήσεων που προωθούν προϊόντα ή υπηρεσίες. Έτσι αν οι αναγνώστες κάνουν κλικ στον σύνδεσμο και πραγματοποιήσουν μια αγορά, θα κερδίσεις την προκαθορισμένη  προμήθεια.


Χορηγούμενες αναρτήσεις

Απαιτεί ένας blogger να έχει ένα συγκεκριμένο πλήθος αναγνωστών, σύμφωνα με τη πολιτική κάθε εταιρείας, ώστε να του δοθεί ένα χρηματικό ποσό για να γράψει μια ανάρτηση.


Πώληση διαφημιστικού χώρου

Μπορείς να διαθέσεις έναν συγκεκριμένο χώρο στο blog σου, ώστε να τοποθετείς διαφημιστικά banner έναντι ενός συμφωνηθέντος ποσού.




Γράψε και την δική σου ερώτηση στα σχόλια ώστε να απαντηθεί μέσα από το e-Life Inspiration. 

2 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Αφού κάνεις την αίτηση, απαιτείται ένα χρονικό διάστημα, το οποίο καθορίζεται από την Google, ώστε να ελεχθεί το περιεχόμενο του blog και να δοθεί έγκριση.

      Διαγραφή

Από το Blogger.