4 Απλές συμβουλές για τέλεια γραφικά

Τα γραφικά που δημοσιεύεις αποτελούν την δική σου ταυτότητα στον χώρο που καθημερινά ασχολείσαι.

4 Απλές συμβουλές για τέλεια γραφικά



Σίγουρα η εύστοχη δημιουργία ενός γραφικού για να το χρησιμοποιήσεις είτε στο blog είτε στα social media, μπορεί να ενισχύσει την θετική σου διάθεση και την ενέργεια σου μέσα στην μέρα, αφού το αποτέλεσμα θα είναι αυτό που πραγματικά σου αρέσει.

Ωστόσο υπάρχουν και οι φορές που μια "κακή" ημέρα, επηρεάζει σημαντικά την έμπνευση και δεν μπορείς να αποδώσεις όπως θα ήθελες.

Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν κάποιοι βασικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθήσεις για τα γραφικά, ειδικά αν θέλεις ό,τι δημοσιεύεις να ξεχωρίζει.





Χρώματα

Φρόντισε τα χρώματα να δένουν αρμονικά και να μπορείς να πετύχεις την αντίθεση που χρειάζεται, ειδικά αν θα χρησιμοποιήσεις κείμενο στο γραφικό.

Αν δεν νιώθεις σιγουριά για τα χρώματα που έχεις επιλέξει, μπορείς να κάνεις μια αναζήτηση στο ιντερνέτ και να δεις πολλές παλέτες, που συνδυάζονται όμορφα μεταξύ τους, και να πάρεις ή να εμπνευστείς από αυτές, τη χρωματική παλέτα που σε εκφράζει.



Γραμματοσειρές

Το κείμενο που θα έχει το γραφικό πρέπει να έχει γραμματοσειρές που είναι ευδιάκριτες.

Προσπάθησε να έχεις μια οπτική ιεραρχία ώστε να δίνεις την έμφαση σε ό,τι χρειάζεται, με το να αυξομειώνεις το μέγεθος της γραμματοσειράς ή να χρησιμοποιείς διαφορετική γραμματοσειρά για κάθε λέξη.

Με προσοχή καθώς δεν πρέπει να φτάσεις στο άλλο άκρο και το αποτέλεσμα να είναι υπερβολικό και δύσκολο να διαβαστεί.



Αποστάσεις

Το σημαντικό είναι να διατηρήσεις ίσες αποστάσεις μεταξύ των αντικειμένων σε ένα δημιουργικό, ώστε να υπάρχει μια αρμονία και να μην χάνεται το μήνυμα που θέλεις να περάσεις. 



Στοίχιση

Μην ξεχνάς να κάνεις σωστή στοίχιση των αντικειμένων είτε στο κέντρο του δημιουργικού είτε δεξιά/αριστερά, για να έχει ομοιομορφία και να αποπνέει επαγγελματισμό.





Όλα όσα δημιουργείς, λειτουργούν επίσης και ως διαφήμιση για το blog ή τα social media, οπότε είναι προτιμότερο να γίνεται σωστά και αν δεν έχεις αρκετή δεξιοτεχνία στην δημιουργία, προσπάθησε να διατηρήσεις ένα απλό και λιτό γραφικό, που δίνει ξεκάθαρα την πληροφορία.




Για μένα η δημιουργία των γραφικών, είναι ένα είδος ψυχοθεραπείας, με κάνει να ξεχνιέμαι με τις ώρες μπροστά σε μια οθόνη και δοκιμάζω απείρους συνδυασμούς, ώσπου να βρω το τέλειο κατά την γνώμη.

Τα αγαπημένα μου είναι το Photoshop, όπου έχει άπειρες δυνατότητες και το χρησιμοποιώ καθημερινά και το Canva, το οποίο χρησιμοποιώ περισσότερο από το κινητό μου. 


Κάποιες από τις συντομεύσεις πληκτρολογίου, που χρησιμοποιώ περισσότερο κατά την δημιουργία ενός γραφικού, και λειτουργούν εξίσου το ίδιο σε Photoshop & Canva. 
  • Ctrl+C => αντιγραφή 
  • Ctrl+V=> επικόλληση 
  • Ctrl+Z => αναίρεση 



Ποιο πρόγραμμα χρησιμοποιείς για την δημιουργία των γραφικών σου; 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.