6 Πράγματα που δεν χρειάζεσαι όταν ξεκινάς ένα blog

Η δημιουργία ενός blog να αποτελεί ένα τεράστιο εγχείρημα, ωστόσο με υπομονή και θέληση μπορεί να υπάρξει εξέλιξη και να συγκαταλέγεται στα κορυφαία.

6 Πράγματα που δεν χρειάζεσαι όταν ξεκινάς ένα blog


Καθώς η επιτυχία στο blogging δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη, χρειάζεται χρόνος και αφοσίωση για τη δημιουργία και την ανάπτυξη ενός επιτυχημένου ιστολογίου.

Για αυτό δεν χρειάζεται να σπαταλάς ώρες και χρήματα, το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να επικεντρωθείς σε ΕΣΕΝΑ και να μοιραστείς όσα αγαπάς με άτομα που έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα με εσένα. 

Παρακάτω αναφέρω 6 πράγματα που δεν χρειάζεσαι όταν ξεκινάς ένα blog


Να πληρώσεις για template

Όταν ξεκινάς ένα blog είναι ένα συναρπαστικό συναίσθημα, οπότε για να μπορέσεις να εξοικειωθείς με όλα όσα αφορούν το blogging, δεν χρειάζεται να πληρώσεις για κάποιο template.

Υπάρχουν πολλά δωρεάν πρότυπα που λειτουργούν άψογα σε επιτραπέζιους υπολογιστές, φορητούς υπολογιστές, tablet και τηλέφωνα και απαιτούν ελάχιστη προσαρμογή.

Έτσι αντί να ανησυχείς για το πώς φαίνεται το ιστολόγιο, θα πρέπει να επικεντρωθείς στον τρόπο λειτουργίας του και να δημιουργείς περιεχόμενο.


Να έχεις ένα επαγγελματικό λογότυπο

Σίγουρα, θέλεις το ιστολόγιό σου να έχει μοναδική εμφάνιση και να ξεχωρίζει, όμως πραγματικά δεν χρειάζεται να πληρώσεις για ένα επαγγελματικό λογότυπο.

Δημιούργησε κάτι δικό σου, όμως χωρίς να ξοδέψεις πολύ χρόνο σε αυτό, καθώς θα υπάρχει βελτίωση και εξέλιξη όσο περνάει ο καιρός. 

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα δωρεάν πρόγραμμα όπως το Canva, για να παίξεις με γραμματοσειρές και χρώματα μέχρι να βρεις ένα σχέδιο που αντιπροσωπεύει την προσωπικότητά σου.


Να δημοσιεύεις μόνο για να δημοσιεύσεις

Ενώ έχει ειπωθεί ότι όσο περισσότερα άρθρα δημοσιεύεις, τόσο περισσότερη επισκεψιμότητα θα έχεις, είναι προτιμότερο για να τραβήξεις την προσοχή στο blog σου να έχεις υψηλής ποιότητας και ενημερωτικό περιεχόμενο σε αντίθεση με πολλές αναρτήσεις που δεν παρέχουν πραγματική αξία και δεν ενδιαφέρουν τους αναγνώστες (αλλά και τη Google). 

Όρισε το δικό σου πρόγραμμα και δημοσίευσε σύμφωνα με τον χρόνο σου. 


Να έχει επαγγελματική γραφή

Αν κάτι ξεχωρίζει ένα προσωπικό ιστολόγιο είναι η μοναδικότητα του blogger, αφού έχει το δικό του χαρακτήρα, οποίος αποτυπώνεται μέσα από τα κείμενα της κάθε ανάρτησης.

Άρα δεν χρειάζεται να είσαι συγγραφέας για να γράψεις σε ένα blog, αυτό που πρέπει μόνο να προσέξεις είναι τα ορθογραφικά λάθη. 


Να έχεις λογαριασμούς σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα

Καθώς βρίσκεσαι στην αρχή του blogging είναι προτιμότερο να αλληλεπιδράς σε 1-2 εφαρμογές των social media, επειδή μπορείς μάθεις σιγά σιγά για το ποιες θα λειτουργήσουν για το blog σου και το περιεχόμενό του.

Τα πιο δημοφιλή στην Ελλάδα είναι:
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • TikTok


Να κάνεις συνδρομή επί πληρωμή

Υπάρχουν αρκετές εφαρμογές που στην δωρεάν έκδοση μπορούν να εξυπηρετήσουν όλες τις λειτουργίες του blog, χωρίς να χρειάζεται να πληρώνεις κάποια συνδρομή όπως γραφικά, newsletter κ.α.

Πριν προβείς σε μια συνδρομή κάπου κάνε μια έρευνα μήπως η δωρεάν έκδοση σε αυτή την εφαρμογή ή σε άλλη σε βοηθάει καλύτερα σε αυτό που θέλεις να κάνεις. 



Για αυτό αντί να κατακλύζεις τον εαυτό σου με περιττά πράγματα, μείνε στα βασικά και επικεντρώσου στη σύνταξη εκπληκτικού περιεχομένου!


Ομοίως ισχύει όταν απλά έχεις ένα blog για χόμπι!


Θα ήθελα να μάθω την γνώμη σου στα σχόλια: 
Πως αντιμετωπίζεις εσύ το blogging;
Είσαι στο ξεκίνημα ενός blog;



Και μην ξεχνάς να μου δώσεις λίγη αγάπη κοινοποιώντας αυτήν την ανάρτηση!💖


LET'S CONNECT 😍

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.