Πώς να γράψεις SEO Friendly τίτλο ανάρτησης - e-Life Inspiration

Πώς να γράψεις SEO Friendly τίτλο ανάρτησης

Σίγουρα ο τίτλος ενός post αποτελεί το μυστικό της επιτυχίας για ένα blog, επειδή είναι το πρώτη και σημαντική πληροφορία που ο αναγνώστης θα λάβει, ώστε να του τραβήξει το ενδιαφέρον και να μπει να διαβάσει την συγκεκριμένη ανάρτηση.

Πώς να γράψεις SEO Friendly τίτλο ανάρτησης


Όμως είναι πολλές φορές που έχεις γράψει το κείμενο και έχεις ετοιμάσει τις φωτογραφίες που θα το συνοδέψουν, όμως κολλάς στο σημείο που θέλεις να βρεις έναν τίτλο που θα προσελκύσει τον αναγνώστη και θα αντιπροσωπεύει όλα όσα αναφέρεσαι στο θέμα του post.Υπάρχουν 4 απλοί κανόνες που πρέπει να έχεις υπόψη κατά την έμπνευση σου για τον τίτλο της ανάρτησης.


Αριθμοί

Χρησιμοποιώντας αριθμούς στον τίτλο μιας ανάρτησης κερδίζεις την προσοχή του αναγνώστη, αυτό γίνεται διότι κάθε άνθρωπος είναι ανοιχτός σε συμβουλές και επιπλέον εξάπτεται η περιέργεια του.

Έτσι οι αριθμοί λειτουργούν, υποσυνείδητα στον αναγνώστη, ως αποδεικτικό στοιχείο, για αυτο πρέπει να αντικατοπτρίζεται το περιεχόμενο της ανάρτησης.

Αυτός ο τρόπος δίνει την εντύπωση μιας λίστας, που πολλές φορές αφορά την επιτυχία σε κάτι.

Αποτελεί μια αρκετά χρησιμοποιημένη μέθοδο στον χώρο του blogging, ωστόσο είναι αλάνθαστη και αποτελεσματική.

Παραδείγματα
  • 10 συμβουλές…
  • 5 βήματα…
  • 20 τρόποι…Επίθετα

Τα επίθετα μεταφέρουν συναίσθημα στον αναγνώστη και περιγράφουν το περιεχόμενο της ανάρτησης με σύντομο τρόπο.

Με την χρήση του σωστού επιθέτου στον τίτλο της ανάρτησης, μπορείς να επιτύχεις την προσέλκυση του αναγνώστη, καθώς θα γνωρίζει με την πρώτη ματιά το θέμα του συγκεκριμένου post, έτσι θα θέλει να μάθει περισσότερα.

Η προσθήκη ενός επιθέτου στον τίτλο της ανάρτησης του blog αποτελεί μια ισχυρή και πολύ αποτελεσματική μέθοδο.

Παραδείγματα
  • Καλύτερος
  • Αποτελεσματικός
  • ΝέοςΕρωτήσεις

Ο λόγος που χρησιμοποιούνται οι ερωτήσεις σε έναν τίτλο ανάρτησης είναι γιατί λειτουργούν αποτελεσματικά στο να τραβήξουν το ενδιαφέρον του αναγνώστη, αρκεί να έχεις βρει τα ερωτήματα για τα οποία ενδιαφέρονται οι αναγνώστες σου και να στοχεύσεις εκεί.

Η πιο διαδεδομένη χρήση ερώτησης σε τίτλο στην Ελλάδα είναι η λέξη "Πώς".

Παραδείγματα
  • Πώς να  κερδίσεις…
  • Πώς να φτιάξεις…
  • Πώς να αλλάξεις…Συνοχή

Ο τίτλος ανάρτησης πρέπει να ενημερώνει με σύντομο τρόπο τον αναγνώστη για το θέμα που μπορεί να διαβάσει αναλυτικά στο blog.

Η επιλογή της σωστής λέξης που θα τοποθετηθεί στον τίτλο για να περιγράψει το αντικείμενο της ανάρτησης, είναι αυτή που θα προσελκύσει τον αναγνώστη.

Προσπάθησε να διαφοροποιηθείς από τα υπόλοιπα blogs που γράφουν ίσως για το ίδιο θέμα και μην χρησιμοποιείς πανομοιότυπους τίτλους, ώστε να δημιουργήσεις την δική σου ταυτότητα στον χώρο.
Αν έχεις κατανοήσει και προσπαθείς να εφαρμόσεις τους προηγουμένους κανόνες για την δημιουργία ενός ελκυστικού τίτλου ανάρτησης, παρακάτω θα βρεις δυο εφαρμογές που θα σε βοηθήσουν ώστε να έχεις την επιτυχία που θέλεις.Headline Analyzer by Capitalize My Title
Πώς να γράψεις SEO Friendly τίτλο ανάρτησης


Σου επιτρέπει να ελέγξεις την αναγνωσιμότητα (Readability), την βαθμολογία SEO (SEO) και το συναίσθημα (Sentiment).

Όταν ένας τίτλος έχει υψηλή αναγνωσιμότητα σημαίνει ότι θα προσελκύσει περισσότερο το κοινό και δεν απαιτούνται ειδικές γνώσεις από τον κάθε αναγνώστη για να τον κατανοήσει.

Η βαθμολογία SEO δείχνει πόσο καλά είναι ένας τίτλος στην κατάταξη της μηχανής αναζήτησης της Google.  Η Google προτιμά τους τίτλους που έχουν μήκος 5-7 λέξεων, έχει αριθμό χαρακτήρων 55 και το πλάτος δεν ξεπερνά τα 600 εικονοστοιχεία.

Το συναίσθημα που βγάζει ένας τίτλος αρνητικό ή θετικό βοηθάει, ώστε να έχει περισσότερη απήχηση στο κοινό.


Την συγκεκριμένη εφαρμογή μπορείς να την συμβουλεύεσαι σε κάθε σου τίτλο καθώς είναι δωρεάν και δεν απαιτείται εγγραφή.Answer the Public


Πώς να γράψεις SEO Friendly τίτλο ανάρτησης


Ο τρόπος χρήσης της συγκεκριμένης εφαρμογής είναι να γράψεις μια λέξη και μετά σου δίνει άπειρες επιλογές σε τίτλους που έχουν αυξημένο SEO.

Είναι στα αγγλικά, καθώς δεν δέχεται ελληνικούς χαρακτήρες, ωστόσο σε βοηθάει αρκετά, ώστε να εμπνευστείς, ακόμα και αν θέλεις να γράψεις έναν τίτλο στα ελληνικά.

Είναι δωρεάν στην χρήση και χωρίς εγγραφή, όμως μόνο για 3 λέξεις την ημέρα.

Αυτές είναι κάποιες από τις μεθόδους που εφαρμόζω και εγώ στην δημιουργία τίτλων και ήθελα να τις μοιραστώ μαζί σου.


Μήπως εσύ έχεις ανακαλύψει κάποιον άλλον ενδιαφέρον και αποτελεσματικό τρόπο δημιουργίας;

You Might Also Like

0 σχόλια

Designed by Eleftheria Siatira. Copyright by e-Life Inspiration