10 Korean Dramas που αξίζει να δεις στο Netflix

Για τις μέρες που μένεις μέσα στο σπίτι, έχω να σου προτείνω την καλύτερη συντροφιά – διασκέδαση και οι ώρες θα κυλούν όμορφα, ανακαλύπτοντας τον συναρπαστικό κόσμο των korean dramas

10 Korean Dramas που αξίζει να δεις στο Netflix


Γνώρισα τις κορεάτικη φιλμογραφία πολύ πριν γίνει το  trend της εποχής, θα μπορούσα να χαρακτηριστώ ως φανατική φαν των κορεάτικων σειρών, τις βλέπω με ιλιγγιώδη ρυθμό, λατρεύω το σενάριο και την σκηνοθεσία που αναμιγνύουν το φανταστικό με το πραγματικό και το αποτέλεσμα πραγματικά σε καθηλώνει, καθώς και οι ηθοποιοί βγάζουν ένα μοναδικό συναίσθημα, σαν να βιώνουν αληθινά τις καταστάσεις. 

Με ένα korean drama μπορείς άνετα να κολλήσεις, αφού είναι συγχρόνως μαγικό, ρομαντικό και καθηλωτικό.

Επίσης σου διδάσκει πράγματα για την ζωή και μαθαίνεις τον χειρισμό και την προσέγγιση που έχει κάθε επάγγελμα, επομένως θεωρώ οτι σε γενικό πλαίσιο εμπλουτίζεις τις γνωσεις σου.


Για αυτό σου προτείνω τα 10 καλύτερα korean darmas που ξεχώρισα και διαθέτουν ελληνικούς υποτίτλους, μέσα από την διαδεδομένη συνδρομητική υπηρεσία streaming, Netflix.
10. Record of Youth 

Record of Youth
Επεισόδια: 16
Έτος κυκλοφορίας: 2020


Πως πυροδοτείται το σενάριο:

Δύο ηθοποιοί και μια μακιγιέζ αγωνίζονται να τα καταφέρουν σε έναν κόσμο που μετρά την κοινωνική τους καταγωγή περισσότερο από τα όνειρά τους.


Οπτική επαφή με την σειρά:
Μια όμορφη ιστορία, ενός ανερχόμενου ηθοποιού με ταπεινή καταγωγή παρουσιάζοντας την εξέλιξη της πορείας του με τις δυσκολίες και τις ευκαιρίες που αντιμετώπισε μέχρι την καταξίωση. Ασφαλώς υπάρχει και love story στην σειρά και ο κεντρικός ηθοποιός πραγματικά είναι πολύ γλυκός.


Η βαθμολογία μου: 8/10
9. One Spring Night

One Spring Night
Επεισόδια: 16
Έτος κυκλοφορίας: 2019Πως πυροδοτείται το σενάριο:

Όταν η Λι Τζέονγκ-ιν γνωρίζει τον Γιου Τζι-χο, κάτι αναπάντεχο συμβαίνει. Ίσως, βέβαια, να φταίει και η άνοιξη, που κάνει τα πάντα να δείχνουν πιθανά.


Οπτική επαφή με την σειρά:
Μια γλυκιά σειρά που βγάζει πολύ συναίσθημα, με την ιστορία να ξεκινάει από ένα συμβάν στο φαρμακείο του πρωταγωνιστή.


Η βαθμολογία μου:8/10
8. Romance is a Bonus Book

Romance is a Bonus Book
Επεισόδια: 16
Έτος κυκλοφορίας: 2019


Πως πυροδοτείται το σενάριο:;

Ένας ταλαντούχος κειμενογράφος, ο νεότερος αρχισυντάκτης στην εκδοτική εταιρεία που δουλεύει, μπλέκεται στη ζωή μιας πρώην κειμενογράφου που ψάχνει απεγνωσμένα δουλειά.

Οπτική επαφή με την σειρά:Αν κάτι θα αποκομίσεις από αυτή την σειρά είναι ότι ποτέ δεν πρέπει να σταματάς για να πραγματοποιήσεις τα όνειρα σου. Αποτελεί μια πολύ τρυφερή ιστορία, με την πρωταγωνίστρια να προσπαθεί να κερδίσει μια δεύτερη ευκαιρία, ώστε να πετύχει στον επαγγελματικό τομέα.

Βαθμολογία 8,5/10
7. It's Okay to Not Be Okay


It's Okay to Not Be Okay
Επεισόδια: 16
Έτος κυκλοφορίας: 2020


Πως πυροδοτείται το σενάριο:

Η γνωριμία μιας αντικοινωνικής συγγραφέα παιδικών βιβλίων και ενός ανιδιοτελούς φροντιστή σε ψυχιατρική κλινική ανοίγει ένα απίθανο μονοπάτι συναισθηματικής επούλωσης. 


Οπτική επαφή με την σειρά:Αφήνοντας να αιωρείται ένα μυστήριο για τους πρωταγωνιστές από το πρώτο επεισόδιο, εξελίσσεται μια όμορφη ιστορία αγάπης.Η βαθμολογία μου: 8,5/10
6. Something in the Rain

Something in the Rain
Επεισόδια: 16
Έτος κυκλοφορίας: 2018


Πως πυροδοτείται το σενάριο:

Μια πρόσφατα χωρισμένη καριερίστα συναντά τον μικρότερο αδερφό της καλύτερης φίλης της, που μόλις επέστρεψε από το εξωτερικό, και αρχίζει να τον βλέπει με άλλο μάτι.


Οπτική επαφή με την σειρά:Μια ρομαντική ιστορία, η οποία θίγει τις κοινωνικές διακρίσεις στις σχέσεις. Η εξέλιξη της είναι η προσπάθεια των πρωταγωνιστών να αντέξουν στις επιθέσεις που δέχονται.


Η βαθμολογία μου: 8,5/10
5. My Holo Love

My Holo Love
Επεισόδια: 12
Έτος κυκλοφορίας: 2020


Πως πυροδοτείται το σενάριο:

Μια μοναχική γυναίκα βρίσκει αναπάντεχα τον έρωτα όταν αναπτύσσει μια σχέση με ένα ανθρωπόμορφο ολόγραμμα που αποτελεί ακριβές αντίγραφο του δύστροπου δημιουργού του.


Οπτική επαφή με την σειρά:Ένα σενάριο με αρκετές δόσεις φαντασίας, που καταλήγει σε μια όμορφη ιστορία αγάπης και με τους πρωταγωνιστές να χαρίζουν υπέροχες στιγμές.


Η βαθμολογία μου: 9/10
4. Memories of the Alhambra


Memories of the Alhambra
Επεισόδια: 16
Έτος κυκλοφορίας: 2018


Πως πυροδοτείται το σενάριο:

Ενώ αναζητά τον μυστηριώδη δημιουργό ενός παιχνιδιού επαυξημένης πραγματικότητας, στέλεχος εταιρείας επενδύσεων γνωρίζει μια γυναίκα που έχει έναν ξενώνα στην Ισπανία.


Οπτική επαφή με την σειρά:Αν είσαι gamer τότε αυτή την σειρά πρέπει να την δεις, καθώς το πρωτότυπο σενάριο, που έχει αρκετή φαντασία που περιπλέκεται όμορφα με την πραγματικότητα, κάνουν κάθε επεισόδιο μοναδικό και ανατρεπτικό. Επίσης ο ηθοποιός Hyun Bin που παίζει τον πρωταγωνιστικό ρολό είναι ο αγαπημένος.


Η βαθμολογία μου: 9,5/10
3. A Korean Odyssey


A Korean Odyssey
Επεισόδια: 20
Έτος κυκλοφορίας: 2017Πως πυροδοτείται το σενάριο:

Τα πλάνα ενός εγωιστικού μυθικού πλάσματος που θέλει να γίνει ανίκητο βουλιάζουν, όταν βρίσκεται στο έλεος μιας γυναίκας που μπορεί να δει απόκοσμα όντα.


Οπτική επαφή με την σειρά:Αν το δεις ωμά θα το χαρακτηρίσεις ως θρίλερ αφού έχει φαντάσματα και ζόμπι, όμως εγω θα το παρομοιάσω με ένα παραμύθι, που έχει αρκετή φαντασία με καλούς, κακούς και δράκους, όπου σίγουρα θα κολλήσεις.


Η βαθμολογία μου: 9,5/10
2. Crash Landing on You


Crash Landing on You
Επεισόδια: 16
Έτος κυκλοφορίας: 2019


Πως πυροδοτείται το σενάριο:

Εξαιτίας ενός ατυχήματος με το αλεξίπτωτο πλαγιάς, μια κληρονόμος από τη Νότια Κορέα προσγειώνεται στη Βόρεια Κορέα - και στη ζωή ενός φαντάρου που τη βοηθά να κρυφτεί.


Οπτική επαφή με την σειρά:Η πιο ρομαντική σειρά, που σου μεταφέρει στο έπακρο το συναίσθημα και τις εξελίξεις να διαδραματίζονται με τρόπο που σου κρατάει το ενδιαφέρον σε κάθε επεισόδιο, αγωνιώντας για το επόμενο. Με πρωταγωνιστή κι εδώ τον μοναδικό Hyun Bin.


Η βαθμολογία μου: 9,5/10
1. Hyena


Hyena
Επεισόδια: 16
Έτος κυκλοφορίας: 2020


Πως πυροδοτείται το σενάριο:

Για να επιβιώσουν σε έναν κόσμο ανελέητου ανταγωνισμού, δύο αντίπαλοι δικηγόροι με πρωτοκλασάτους πελάτες διαλύουν ό,τι στέκεται εμπόδιο στις φιλοδοξίες τους.


Οπτική επαφή με την σειρά:Μια σειρά μου έχει σχεδόν όλα όσα χρειάζεσαι για να κολλήσεις μαζί της. Μοναδική μουσική επένδυση, μυστήριο, δράση, ανατροπές, ρομαντισμό και φυσικά γέλιο και συγκίνηση. Η ιστορία δυο δικηγορών με ανατροπές και εξελίξεις, που δεν θα θες να σταματήσεις να την βλέπεις.Η βαθμολογία μου: 10/10


 

 

Ένας επιπλέον λόγος που μου αρέσουν τα korean dramas είναι επειδή έχουν λίγα επεισόδια, δηλαδή αρχή και τέλος της ιστορίας, και κάθε επεισόδιο είναι χορταστικό, με τις εξελίξεις να είναι καταιγιστικές, αφού είναι διάρκειας 1 ή 1 ½ ώρας.

Εσύ παρακολουθείς korean dramas; 
Γράψε μου τη δική σου αγαπημένη σειρά για να την δω κι εγώ. 

7 σχόλια:

 1. Δε ξέρω αν το έχει στο netflix , γιατί έχει αρκετά χρόνια που έχει βγει, αλλά ψάξε για το goblin. Μακράν η καλύτερη κορεατική σειρά που έχω δει με μυθοπλασια, εξαιρετικό χιούμορ και μουσική που ξεχωρίζει. Δεύτερο στη σειρά το Moon Lovers: Scarlet Heart Ryeo, μια ιστορική σειρά που δε γίνεται να ξεχάσεις.
  Σου τα συνιστώ ανεπιφύλακτα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Έχω κόλλησε κι εγώ με τις κορεατικες σειρές!! Είναι εθιστικές πραγματικά! Ξεκίνησα με το εκπληκτικό Mr Sunshine και ακολούθησαν το something in the rain, One spring night, descendents of the sun , crash landing on you και φυσικά το υπέροχο it s OK not to be OK! Θα ξεκινήσω το romance is a bonus book. Δυστυχώς δεν υπάρχουν όλες στο Netflix και είναι δύσκολο να βρεις υπότιτλους. Θέλω να δω το snowdrop.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Όντως είναι εθιστικές! Είμαι φαν σχεδόν 10 χρόνια!
   Σου προτείνω και το Viki που εχει σχεδόν όλες τις ασιατικές.

   Διαγραφή
 3. ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ ΣΤΟΝ ΕΡΩΤΑ - ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ - ΕΙΝΑΙ ΟΚ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΟΚ - Η ΑΛΧΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ - ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ - Η ΤΡΥΦΕΡΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ - Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ - Η ΧΩΡΑ ΜΟΥ - ΜΠΟΥΛΓΚΑΣΑΛ - ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ - ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΝΗΛΙΚΩΝ - ΤΟ ΕΦΕ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ΄- ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ - ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΑΜΠΡΑ - ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Πως μπορώ να βλέπω το σενάριο της κάθε σειράς/ταινίας στα ελληνικά;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.