Έχει αποκλειστεί το blog σου από το Facebook; Μάθε πως θα το διορθώσεις!

Στο url από το blog σου έχει γίνει block από το Facebook και δεν μπορείς να το κοινοποιήσεις σε δημοσιεύσεις ή στο messenger;

Αν ναι, τότε συνέχισε να διαβάζεις, σε ενδιαφέρει.

Έχει αποκλειστεί το blog σου από το Facebook; Μάθε πως θα το διορθώσεις!


Το Facebook αποτελεί μια πολύτιμη πηγή επισκεψιμότητας για ένα ιστολόγιο, επομένως δεν θέλεις να χάσεις τη δυνατότητα  να μοιράζεσαι τις αναρτήσεις  από το blog.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους το ιστολόγιο σου ενδέχεται να έχει αποκλειστεί, αφού βεβαιωθείς ότι δεν παραβιάζει την Πολιτική Αρχή του Facebook, δηλαδή το url δεν οδηγεί σε κακόβουλο περιεχόμενο, τότε ακολούθησε τα παρακάτω βήματα ώστε να αρθεί το συντομότερο δυνατόν ο αποκλεισμός.



Facebook Debugger

Με τη χρήση του Facebook Debugger, το οποίο αφορά τον εντοπισμό σφαλμάτων των url στο Facebook, θα επιβεβαιώσεις αν πρόκειται για αποκλεισμό και στην συνέχεια θα στείλεις την αναφορά.

Δεν υπάρχει κάποιος ορισμένος χρόνος αναμονής, ίσως και να μην λάβεις απάντηση άμεσα, ωστόσο είναι σημαντικό να κάνεις την προσπάθεια σου και μπορείς να το επαναλάβεις αν η κατάσταση δεν διορθώνεται.

Facebook Debugger

Facebook Debugger





Αναφορά προβλήματος 

Ένα άλλο βήμα που μπορείς να κάνεις, ώστε το Facebook να σε προσέξει τελικά, είναι να κάνεις "Αναφορά προβλήματος", όπου θα αναφέρεις τον αποκλεισμό του blog σου από τις δημοσιεύσεις του Facebook. 

Για να αναφέρεις το πρόβλημα, στην αρχική σελίδα του προφίλ σου, πάτησε το βελάκι πάνω δεξιά και έπειτα 
Βοήθεια και Υποστήριξη=> Αναφορά προβλήματος => Κάτι πήγε στραβά 
και γράψε το πρόβλημα που αντιμετωπίσεις.

Επίσης μπορεί να πάρει πολύ χρόνο για να απαντήσει το Facebook, όμως αν έχεις λίγη τύχη σύντομα θα λάβεις απάντηση.

Δεν αποτελεί ενδεδειγμένη μέθοδος επικοινωνίας με το Facebook αλλά θα μπορούσε να τους παρακινήσει να ξεκλειδώσουν το url από το blog σου.

Αναφορά προβλήματος

Αναφορά προβλήματος




Facebook Ads Live Chat

Είναι η πιο άμεση επικοινωνία με το Facebook, όμως μόνο όσοι έχουν business account μπορούν να το χρησιμοποιήσουν.

Η διαδικασία είναι η εξής στην σελίδα Κέντρο βοήθειας του Facebook Business, επίλεξε Συνομιλία και ανέφερε το πρόβλημα σου.

Θα σου απαντήσουν εντός λίγων λεπτών στο Messenger, απλά πρέπει να γνωρίζεις ότι η επικοινωνία θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά.

Facebook Ads Live Chat

Facebook Ads Live Chat



Πριν λίγο καιρό είχα την εμπειρία αποκλεισμού της διεύθυνσης url του blog μου από το Facebook, μάταια περίμενα για δέκα μέρες απλά να ξεμπλοκαριστεί, ως δια μαγείας ίσως.

Όταν μια μέρα πραγματοποίησα τα παραπάνω βήματα, σε διάστημα δυο ημερών είχα το ελεύθερο να δημοσιεύω τις αναρτήσεις από το blog μου στο Facebook.

Ομολογώ ότι ήταν μια δύσκολη εμπειρία και αναμονή σε φθείρει ψυχολογικά, για αυτό είναι καλύτερα να προσπαθείς με όποιο τρόπο μπορείς ώστε να διορθώσεις το πρόβλημα.

2 σχόλια:

  1. Εγώ έχω ένα άλλο θέμα. Από τότε που έβαλα το domain όταν στέλνω το link σε κάποιον στο messager για παράδειγμα δεν βγάζει την εικόνα αλλά μόνο δείχνει το link.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιστεύω ότι πλέον στο messenger δεν εμφανίζει σε κανένα site thumbnail, επιτρέπει μόνο το url.

      Διαγραφή

Από το Blogger.