Πώς καθαρίζω το αυτοκίνητο μου χωρίς περιττά έξοδα

Όταν το αυτοκίνητο σου είναι καθαρό τότε σε βοηθάει να έχεις και εσύ καλύτερη διάθεση, αφού περνάς αρκετές ώρες οδηγώντας.

Πώς καθαρίζω το αυτοκίνητο μου χωρίς περιττά έξοδα


Πριν λίγους μήνες άρχισα να χρησιμοποιώ το αυτοκίνητο μου καθημερινά, για να πηγαίνω στην δουλειά, διανύω σε μια ημέρα περίπου 60 χιλιόμετρα, δηλαδή μια απόσταση που εγώ την κάνω σε χρόνο συνολικά περίπου μια ώρα.

Για αυτό το λόγο θέλω ο χώρος του αυτοκίνητου να είναι καθαρός και να σε γεμίζει με ένα όμορφο άρωμα, καθώς αγαπάω πολύ τις μυρωδιές, είτε πρόκειται για άρωμα που φοράς για να βγεις έξω είτε αφορά το άρωμα που έχουν τα ρούχα όταν πλυθούν, γενικά θεωρώ ότι σε οποιαδήποτε μορφή, ένα άρωμα πάντα τονώνει τις αισθήσεις και ανεβάζει την διάθεση σου.

Προσπαθώ να καθαρίζω το αυτοκίνητο μου όσο πιο συχνά μπορώ, αν και το χειμώνα γίνεται λίγο πιο δύσκολο, καθώς το κρύο είναι ένας αρνητικός παράγοντας για εμένα.

Ωστόσο τα σαββατοκύριακα με ήλιο πάντοτε θα βρω μια ώρα για να αφιερώσω στην καθαριότητα του αυτοκινήτου μου.

Έψαξα πολύ ανακαλύπτοντας διάφορες απόψεις που κυκλοφορούν στο ιντερνέτ, ώστε να επιτύχω έναν σωστό καθαρισμό χωρίς να προκαλέσω φθορές στο εσωτερικό ή εξωτερικό του αυτοκινήτου.

Έτσι κατέληξα σε έναν τρόπο καθαρισμού, δίχως υπερβολικά καθαριστικά που μπορούν να βλάψουν το αυτοκίνητο.

Αγόρασα ένα μεγάλο σφουγγάρι αυτοκίνητου,  ένα ξεσκονόπανο, μια πετσέτα με μικροΐνες και ένα πανάκι γυαλίσματος. (όλα τα πήρα από το Jumbo)

Προϊόντα που υπάρχουν ήδη στο σπίτι μια παλιά πετσέτα χεριών, ηλεκτρική σκούπα,  έναν κουβά, υγρό για τα πιάτα, ξύδι, υγρό για τα τζάμιαεφημερίδα και άφθονο νερό.

Γενικά το ξύδι το χρησιμοποιώ στο καθάρισμα του αυτοκίνητου στο εσωτερικό και εξωτερικό γιατί χαρίζει εντυπωσιακή λάμψη, απλά στο εσωτερικό χρησιμοποιώ ελάχιστη ποσότητα, χρησιμοποιώντας μια βρεγμένη πετσέτα που έχω βουτήξει σε νερό με ξύδι και την έχω στύψει πολύ καλά, επειδή η μυρωδιά του ξυδιού είναι έντονη με αυτό τον τρόπο εξατμίζεται γρήγορα, χωρίς να αφήνει άσχημες οσμές.

Η διαδικασία που ακολουθώ για να το καθαρίσω το αυτοκίνητο μου περιγράφεται παρακάτω.

Για αρχή θα βγάλω τα πατάκια και θα τα σκουπίσω με την ηλεκτρική σκούπα, μόλις φύγουν  τα χοντρά χοντρά, με μια βρεγμένη πετσέτα από νερό με ξύδι, περνάω το κάθε πατάκι και στην συνέχεια αφήνω να στεγνώσει στον ήλιο.

Έπειτα συνεχίζω με το εσωτερικό του αυτοκίνητου, όπου περνάω με την ηλεκτρική σκούπα για να μαζέψω σκουπιδάκια και σκόνες σε πάτωμα και καθίσματα.

Για τα τζάμια και τους καθρέφτες χρησιμοποιώ υγρό για τα τζάμια και μια εφημερίδα, για να μην αφήνει χνούδι.

Πώς καθαρίζω το αυτοκίνητο μου χωρίς περιττά έξοδα


Στο ταμπλό, τις πόρτες και γενικά για όλες τις επιφάνειες του εσωτερικού, ακολουθώ μια μικρή επαναλαμβανόμενη διαδικασία για κάθε επιφάνεια. Πρώτα με το ξεσκονόπανο για να φύγουν οι σκόνες, μετά με μια καθαρή βρεγμένη με νερό πετσέτα με μικροΐνες που εχω στύψει καλά και τέλος περνάω με το πανάκι γυαλίσματος.

Δεν παραλείπω να ξεσκονίσω και τον ουρανό του αυτοκίνητου για να φύγουν οι σκόνες.

Αφού ολοκληρώσω το καθάρισμα στο εσωτερικό του, πάντοτε ανανεώνω το αρωματικό του αυτοκίνητου, συνήθως επιλέγω βανίλια, λεβάντα και άλλες παρόμοιες μυρωδιές.

Το εξωτερικό του αυτοκίνητου είναι λίγο πιο χρονοβόρα διαδικασία, ανάλογα ποσό διάστημα έχει περάσει από το προηγούμενο καθάρισμα ή αν έχει λερωθεί από τα δέντρα, ειδικά την άνοιξη και το καλοκαίρι που έχουν μια κόλλα που αν δεν την αφαιρέσεις άμεσα, κινδυνεύεις να σου αφήσει στίγματα στο χρώμα του αυτοκίνητου.

Χρησιμοποιώ σαπουνάδα που έχω φτιάξει με νερό, υγρό για τα πιάτα και ξύδι, και για να καθαρίσω το αυτοκίνητο έχω ένα μεγάλο σφουγγάρι, κάνοντας κυκλικές κινήσεις με φορά εναλλάξ, για να φεύγουν οι λάσπες. Αρχίζοντας από πάνω προς τα κάτω, για να μην πηγαίνουν τυχόν πετραδάκια, όταν σαπουνίζω τα τζαμιά και γίνει κάποια ζημιά με το να χαραχτούν.

Πριν ξεκινήσω με το εξωτερικό πάντοτε ρίχνω νερό σε όλο το αυτοκίνητο και μετά σαπουνίζω.


Αυτή είναι διαδικασία που δεν απαιτεί περιττά έξοδα, γίνεται με ότι έχεις στο σπίτι σου, αρκεί να έχεις καλή διάθεση.

Πώς καθαρίζω το αυτοκίνητο μου χωρίς περιττά έξοδα


Θεωρώ ότι είναι ο πιο οικονομικός τρόπος να πλύνεις το αυτοκίνητο σου και να είναι πεντακάθαρο και μοσχοβολιστό.


Εσύ πως καθαρίζεις το αυτοκίνητο σου;

2 σχόλια:

  1. Το έξω καθάρισμα το βρίσκω εύκολο...όσο για το μέσα, ντρέπομαι που το λέω αλλά δεν το έχω κάνει ποτέ και πρέπει να γίνει άμεσα!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αλήθεια είναι οτι η φροντίδα του αυτοκινήτου απαιτεί χρόνο.
      Σε ευχαριστώ για το σχόλιο σου!

      Διαγραφή

Από το Blogger.