Η Περιπέτεια του Κοκό – Χαρά Σωτηροπούλου

Αν χρειάζεσαι κάτι που θα τονώσει την διάθεση σου τότε σου προτείνω να διαβάσεις το βιβλίο "Η Περιπέτεια του Κοκό" από την συγγραφέα Χαρά Σωτηροπούλου, το οποίο αποτελεί ιδανική επιλογή για μικρά αλλά και μεγάλα παιδιά.

Η Περιπέτεια του Κοκό – Χαρά Σωτηροπούλου

Σίγουρα τα μικρά παιδιά θα το λατρέψουν, εξαιτίας των έντονων χρωμάτων και των όμορφων εικόνων, από την εικονογράφο Βιβή Μαρκάτου, που θεωρώ συμβάλλουν θετικά στην ψυχολογία των παιδιών άλλα και των μεγάλων.

Είναι από τις εκδόσεις Φυλάτος, όπου η βιβλιοδεσία και η ποιότητα του χαρτιού των σελίδων, αντικατοπτρίζει την ποιοτική δουλειά, όλων όσων συνετέλεσαν στην δημιουργία αυτού του βιβλίου, δίνοντας προσοχή στην παραμικρή λεπτομέρεια, και πραγματικά με έχει εντυπωσιάσει.

Η συγγραφέας Χαρά Σωτηροπούλου καταφέρνει με τον γραπτό της λόγο να σε συνεπαίρνει και να ταξιδεύεις μέσα από τις σελίδες του βιβλίου σε ένα κόσμο μαγικό, και όταν φτάσεις να κλείσεις την τελευταία σελίδα θα έχεις γεμίσει αγάπη και αισιοδοξία



Η ιστορία του βιβλίου είναι:
Το Αβγανιστάν είναι μια μικρή πόλη στην οποία ζουν όλα τα αβγά, μέχρι τη στιγμή που τα παίρνουν οι άνθρωποι και τα πηγαίνουν στην Αγορά. Μέσα σ’ αυτήν την πόλη ζει και ο Κοκό, ένα οβάλ αβγό μ’ ένα κόκκινο σημάδι λίγο πιο πάνω από την κοιλιά του. Ο Κοκό θα συναντήσει την Κική, ένα αβγό με το ίδιο ακριβώς σημάδι και η αγάπη τους θα φωτίσει όλη την πόλη!
Μέχρι που η αγαπημένη του μια μέρα θα εξαφανιστεί. Ο ήρωάς μας θα ξεκινήσει ένα μεγάλο ταξίδι, γεμάτο περιπέτειες, για να τη φέρει πίσω και να βρεθούν ξανά μαζί. Θα συναντήσει εμπόδια στον δρόμο του, μα θα γνωρίσει και πολύτιμους φίλους. Θα πάρει σημαντικά μαθήματα ζωής, ενώ θα δείξει τόλμη και θάρρος προκειμένου να πετύχει τον σκοπό του. Και όλος ο κόσμος δε θα αργήσει να ανακαλύψει την αληθινή δύναμη της αγάπης!


Η αλήθεια είναι ότι κατά την διάρκεια της ανάγνωσης σχηματίζεται στα χείλη σου ασυναίσθητα ένα χαμόγελο, αφού το υπέροχο κείμενο και οι εντυπωσιακές εικόνες, σε κάνουν να νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε έναν κόσμο γλυκό και παραμυθένιο.

Είναι φυσικό, ανάλογα με την ηλικία, η ανάγνωση θα σου μεταφέρει διαφορετικά μηνύματα και συναισθήματα.

Αν έχεις ενδοιασμούς γιατί ένας μεγάλος να διαβάσει ένα παραμύθι, η απάντηση βρίσκεται στα ηθικά διδάγματα που θα ανακαλύψεις μέσα στο κείμενο του βιβλίου και θα σε εμπνεύσουν, ώστε να δεις την ζωή πιο θετικά, επιπλέον θα προσθέσει χρώμα στις καθημερινές σου στιγμές.


Επειδή πάντοτε η αληθινή αγάπη καταφέρνει να νικήσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.