6 χαρακτηριστικά για τα οποία ξεχωρίζει ένα blog

Σε μια εποχή που τα κοινωνικά δίκτυα καλπάζουν και ένα προφίλ σε αυτά, θέλει να αποκαλείται blog, θα σου δώσω έξι σημαντικά χαρακτηριστικά που ένα πραγματικό blog θα έχει πάντοτε ξεχωριστή θέση στο κοινό και στην καρδιά ενός blogger.

6 χαρακτηριστικά για τα οποία ξεχωρίζει ένα blog




Βρίσκεται στις αναζητήσεις της google είτε το κείμενο είτε η εικόνα κάποιας ανάρτησης.
Όταν γίνεται μια αναζήτηση στην google για κάποιο θέμα που έχεις γράψει στο blog σου, τότε ανάρτηση σου εμφανίζεται στα αποτελέσματα με την μορφή κειμένου ή εικόνας. Αυτό συμβάλει να έχει περισσότερες προβολές το blog και να γίνει πιο γνωστό, και εσύ ως blogger να έχεις καλύτερη αναγνωρισιμότητα.

Περνάς δημιουργικά τον χρόνο συνθέτοντας κάποια ανάρτηση.
Είναι όμορφο και γεμίζεις ενθουσιασμό όταν προσπαθείς να δημιουργήσεις μια ανάρτηση. Ξεκινάς από μια ιδέα που ίσως είναι μια φράση και την αναπτύσσεις σε ένα τεράστιο κείμενο, πολλές φόρες. Προσθέτεις τις απαραίτητες φωτογραφίες που έχεις επιμεληθεί προσεχτικά, ώστε να ταιριάζουν με την συνολική ιδέα.

Το blog σου δίνει χαρά από τις σχέσεις που αναπτύσσονται μέσα από αυτό.
Κάτι που κάνει χαρούμενο έναν blogger είναι τα σχόλια, που του δίνουν δύναμη να συνεχίζει κάθε φορά για το καλύτερο που μπορεί. Έτσι δημιουργούνται κάποιες φίλιες, που μπορούν να διαρκέσουν για πολλά χρόνια. Ασφαλώς υπάρχουν και οι φιλικές σχέσεις με τα άτομα που εκπροσωπούν μια εταιρεία.

Ένα ιστολόγιο δείχνει πιο επαγγελματισμό.
Σου δίνει την δυνατότητα να ξεχωρίζεις για αυτά που γράφεις και προσφέρεις μέσα από το blog σου, ώστε να κάνει τους άλλους να σε σέβονται σαν άνθρωπο και να θαυμάζουν το έργο σου, που συμβάλει στην καλή ανάπτυξη συνεργασιών.

Οι αναρτήσεις είναι προσβάσιμες εύκολα.
Μια ανάρτηση στο blog μένει πάντοτε στο χρόνο και είναι εύκολο να την αναζητήσεις όσα χρόνια και αν περάσουν, ενώ στα social media κάτι τέτοιο είναι αρκετά δύσκολο να ψάξεις ένα προφίλ, για παράδειγμα όταν θες μάθεις την γνώμη που εχει το συγκεκριμένο άτομο για ένα προϊόν.

Ένα blog αποτελεί καλό χώρο διαφήμισης για τις εταιρείες.
Θεωρώ ότι είναι η καλύτερη διαφήμιση για ένα προϊόν αφού μένει και βρίσκεται πάντα στις αναζητήσεις της google, αντίθετα με τα social media που σε έναν μήνα δεν θα θυμάται κανένας το προϊόν πχ στο Instagram χάνεται μέσα σε αμέτρητες φωτογραφίες με άλλα προϊόντα και επιπλέον λόγω προστασίας προσωπικών δεδομένων δεν εμφανίζεται στα αποτελέσματα των αναζητήσεων της google.


Αυτά είχα να πω σε σένα που πιστεύεις ότι ένα προσωπικό ιστολόγιο δεν είναι πλέον της μόδας, γιατί ένα blog πάντα θα είναι σπουδαίο και θα διακρίνεται, όπως και ο κάτοχος του, σε αντίθεση με τα προφίλ στα social media που κάποια στιγμή θα κλείσουν το κύκλο τους, καθώς είναι αποδεδειγμένο ότι η υπερβολική έκθεση χωρίς ουσιώδης περιεχόμενο επηρεάζει αρνητικά τον κάθε άνθρωπο.

Συνεπώς τα social media αποτελούν προέκταση του blog σου, για την καλύτερη προβολή του και δεν μπορούν να θεωρούνται ως blog!

Γράψε μου στα σχόλια την δική σου άποψη σχετικά με το blog και τα social media!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.