Πώς να μην αργείς το πρωί στη δουλειά

Είναι σημαντικό να μάθεις στον εαυτό σου να έχει πειθαρχία και να οργανώνεις ένα πρόγραμμα που θα τηρήσει.

Πώς να μην αργείς το πρωί στη δουλειά



Πλέον πρέπει να πετάξεις τις κακές συνήθειες του πρωινού ξυπνήματος όταν πήγαινες στο σχολείο και να προσπαθήσεις να αλλάξεις την καθημερινότητα σου, βλέποντας την δουλειά σαν επιλογή που πρέπει να στηρίξεις.

Ασφαλώς τις περισσότερες φορές η εργασία αποβλέπει σε οικονομικούς λογούς, ωστόσο προσπάθησε να μην φθείρεσαι και να βλέπεις τα πράγματα πιο θετικά.

Έτσι θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου είναι ότι πρόκειται για επιλογή και ότι δεν σου επιβάλλει κανείς να ακολουθήσεις, ώστε να προσαρμόσεις το πρόγραμμα σου σε αυτή την ιδέα, για να καλύψεις τις ανάγκες που απαιτεί η δουλειά σου και να έχεις αποδοτικότητα.



ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Προσπάθησε να ετοιμάσεις τα ρούχα σου και το φαγητό που θα πάρεις μαζί σου στην δουλειά από το προηγούμενο βράδυ.
Έτσι κερδίζεις χρόνο το πρωί  από την διαδικασία να βρεις τα ρούχα που σου αρέσουν και θα σε κάνουν να νιώθεις άνετα στη διάρκεια της μέρας, καθώς και της ετοιμασίας φαγητού είτε πρόκειται για το δεκατιανό ή το μεσημεριανό στη δουλειά είτε και τα δυο.
Επίσης πρέπει να φορτίσεις το κινητό σου από το προηγούμενο βράδυ, ώστε να έχει μπαταρία και να μπορέσει να καλύψει τις δραστηριότητες της ημέρας, φυσικά δεν ξεχνάς να πάρεις μαζί σου φορτιστή καθώς οι πολλές εφαρμογές που χρησιμοποιούνται καθημερινά μειώνουν την διάρκεια ζωής της μπαταρίας μέσα στην μέρα.


ΞΥΠΝΗΜΑ

Φρόντισε το πρωινό σου ξύπνημα να είναι τουλάχιστον 1 ώρα πιο νωρίς από την ώρα που θέλεις να φύγεις από το σπίτι για την δουλειά.
Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται η ενεργοποίηση του οργανισμού και αποφεύγεις να εμφανιστείς στη δουλειά με νυσταγμένη όψη.
Επίσης αν έχεις αρκετό χρόνο στη διάθεση σου, μπορείς να αφιερώσεις χρόνο στην προετοιμασία σου για την δουλειά χωρίς άγχος. Για παράδειγμα μπορείς να περιποιηθείς τον εαυτό σου για μια κομψή εμφάνιση ώστε να κερδίζεις τον σεβασμό όλων.


ΞΥΠΝΗΤΗΡΙ 

Βάλε το ξυπνητήρι μακριά από το κρεββάτι, ώστε να χρειάζεται να σηκωθείς για να το κλείσεις.
Με αυτό τον τρόπο μπορείς να ξεπεράσεις τον κίνδυνο να ξανακοιμηθείς και να τρέχεις μέσα στο άγχος.


ΠΡΩΙΝΟ

Το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας, οπότε δεν πρέπει να το παραλείπεις.
Ετοίμασε κάτι γρήγορο και χορταστικό που θα περιέχει αυγά, βρώμη, γάλα, γιαούρτι, ψωμί κτλ., θα σε βοηθήσει να ξεκινήσεις την μέρα σου με ενέργεια και να μπορείς να αποδώσεις στην δουλειά από το πρώτο λεπτό που το μυαλό είναι πιο καθαρό.
Μην ξεχάσεις να πιείς τουλάχιστον ένα ποτήρι νερό, ώστε να ενυδατώσεις τον οργανισμό σου.


ΜΟΥΣΙΚΗ

Ακούγοντας ένα τραγούδι που σου αρέσει, σίγουρα θα σου θα φτιάξει την διάθεση και θα πας στη δουλειά με χαμόγελο.
Άρα μόλις ξυπνήσεις άνοιξε το ραδιόφωνο για να σε τονώσει περισσότερο.


SOCIAL MEDIA

Κάτι που πρέπει να αποφύγεις κατά την διάρκεια της πρωινής σου ετοιμασίας για την δουλειά είναι να ασχοληθείς με το τι συμβαίνει στα social media, επειδή χάνεται η αίσθηση του χρόνου και μπορείς να είσαι μια ώρα κοιτώντας την οθόνη του κινητού ή του ταμπλετ και εσύ να νομίζεις ότι πέρασαν μόνο 5 λεπτά.
Για αυτό είναι προτιμότερο να ελέγξεις τις εφαρμογές ενώ βρίσκεσαι στο δρόμο για την δουλειά.



Πιστεύω ότι ακολουθώντας όσα αναφέρθηκαν θα μπορέσεις να έχεις καλύτερη διάθεση στην δουλειά και το χαμόγελο θα γίνει η καθημερινότητα σου!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.