Πώς να επιτύχεις την αναγνωρισιμότητα του blog σου με το Bloglovin

Υποθέτω ότι και εσύ θα ήθελες περισσότερους αναγνώστες στο blog σου και να γίνει αρκετά γνωστό στο κοινό, έτσι με την βοήθεια του Bloglovin μπορεί να συμβεί αυτό.

Πώς να επιτύχεις την αναγνωρισιμότητα του blog σου με το Bloglovin

Το Bloglovin εδώ και πολλά χρόνια είναι αρκετά διαδεδομένο στο εξωτερικό και θεωρείται μια από τις καλύτερες εφαρμογές στον τομέα του μάρκετινγκ για την προβολή ενός blog.

Χρησιμοποιείται από τους Έλληνες bloggers τα τελευταία χρόνια, όμως είναι ελάχιστο το ποσοστό το οποίο γνωρίζει και εκμεταλλεύεται όλες τις δυνατότητες που μπορεί να δώσει  το  Bloglovin.



Πως θα ξεκινήσεις στο Bloglovin

Προφίλ Bloglovin.
Δημιουργείς ένα όνομα χρήστη και έναν κωδικό πρόσβασης, εισάγοντας τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σου ή συνδέοντας το λογαριασμό του Bloglovin' με το Facebook.

Καταχώρηση blog.
Αφού έχεις ενεργοποιήσει το blog, στην συνέχεια καταχωρείς ώστε να έχεις όλα τα οφέλη που μπορεί να σου δώσει το Bloglovin. Πηγαίνεις στην σελίδα του blog σου και πατάς "claim it", έπειτα ακολουθείς τις οδηγίες που δίνονται, οι οποίες είναι απολυτά κατανοητές.



Τι κερδίζεις με το Bloglovin

Αποτελεί μια δωρεάν μορφή μάρκετινγκ.
Η προώθηση του blog είναι απαραίτητη, ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη απήχηση στο κοινό και να αυξηθεί η αναγνωρισιμότητα.  Όταν γίνεται δωρεάν θα πρέπει να το εκμεταλλευτείς, ειδικά με το Bloglovin που επιτυγχάνεται με τον καλύτερο τρόπο. Δεν χρειάζεται να προβείς κάθε φορά σε δημοσίευση των αναρτήσεων σου, αφού αυτό γίνεται αυτόματα από την στιγμή που θα συνδέσεις το blog σου στο Bloglovin.

Παρέχει σημαντικές λειτουργίες στον αναγνώστη.
Ο αναγνώστης έχει ένα εύχρηστο χώρο, όπου μπορεί να παρακολουθεί και να διαβάζει τα post από τα αγαπημένα του blogs. Αφού κάθε φορά που θα δημοσιευτεί μια ανάρτηση, εμφανίζεται αυτόματα μια προεπισκόπηση στην ροή των δημοσιεύσεων του κάθε αναγνώστη.  Το Bloglovin επιτρέπει στον αναγνώστη να διαβάσει μια ανάρτηση και μπορεί να αποθηκεύσει ή να δηλώσει ότι του αρέσει το post. Επιπλέον του επιτρέπει να κοινοποιήσει την ανάρτηση στα social media.  Ακόμη μια δυνατότητα που έχει ο αναγνώστης είναι να δει με μια ματιά όλες τις αναρτήσεις του blog, αν πατήσει στο προφίλ του ιστολογίου, όπως συμβαίνει και στο Instagram. Στον αναγνώστη που βρεθεί τυχαία στην ανάρτηση σου δίνεται η επιλογή να ακολουθήσει το blog

Προσφέρει χρήσιμα στατιστικά.
Για έναν  blogger είναι σημαντικό να παρακολουθεί τις αναρτήσεις που προτιμάει το κοινό του, ώστε να μπορεί να προσφέρει παρόμοιο περιεχόμενο και να βελτιώσει όσο το δυνατόν καλύτερα τις αναρτήσεις του. Έτσι κάθε φορά που αποθηκεύεται ή αρέσει μια ανάρτηση, αποτελεί δείγμα ότι εσύ κάνεις μια πολύ καλή δουλειά στο blog σου.

Βοηθάει νέους αναγνώστες να ανακαλύψουν το blog σου.
Το blog σου εμφανίζεται όταν ο αναγνώστης αναζήτα ιστολόγια ανά κατηγορία ή στην στηλη με παρομοια ιστολόγια με αυτά που ήδη ακολουθεί και συνήθως εμφανίζονται πάνω δεξιά στο profile του κάθε blog. Έτσι υπάρχουν πολλές πιθανότητες να αυξηθεί το αναγνωστικό σου κοινό.

Πηγή έμπνευσης.
Για σένα που θέλεις να ανακαλύπτεις καινούργια πράγματα και να βελτιώνεσαι ως blogger το Bloglovin είναι απαραίτητο. Αποτελεί πηγή έμπνευσης για την θεματολογία των αναρτήσεων ακολουθώντας τα trend, το design των φωτογραφιών που θα έχει το blog και το ύφος των τίτλων των αναρτήσεων για να είναι clickable.



Πώς να χρησιμοποιήσεις σωστά το Bloglovin

Link του Bloglovin στο blog.

Μην ξεχάσεις να συμπεριλάβεις στα κουμπιά από τα social media που βρίσκονται στο blog σου και αυτό που οδηγεί στο  Bloglovin.

Δημιουργία ελκυστικών τίτλων.
Ο τίτλος είναι αυτός που θα οδηγήσει τον αναγνώστη να διαβάσει την ανάρτηση σου. Αφιέρωσε λίγο παραπάνω χρόνο, ώστε να βρεις να τίτλο που θα τραβήξει το ενδιαφέρον του αναγνώστη και θα διαβάσει την ανάρτηση.

Ωραίες εικόνες αναρτήσεων.

Στην προεπισκόπηση της ανάρτησης στο Bloglovin, εμφανίζεται η πρώτη εικόνα του post και περίπου δυο σειρές από το κείμενο. Για αυτό φρόντισε η φωτογραφία να είναι ιδιαίτερα καλαίσθητη και να είναι αντιπροσωπευτική του θέματος που περιέχει η ανάρτηση.


Το Bloglovin συμβάλει στην αναγνωσιμότητα του ιστολογίου σου, για αυτό μπορείς να επωφεληθείς.

Χρησιμοποιεις ήδη το Bloglovin ή θα κάνεις εγγραφή τώρα;



4 σχόλια:

  1. Ισχύει αυτό! Και γω δεν το πίστευα πολύ στην αρχή αλλά τελικά διαπίστωσα ότι το bloglovin βοήθησε σημαντικά στην αύξηση της επισκεψιμότητας στο site μου! Είναι πολύ βοηθητικό και εύχρηστο!

    Φιλικά, Χρύσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ενδιαφέρουσα πλατφόρμα το bloglovin!Δεν ήξερα ότι υπάρχει ελληνική ''κοινότητα''. Πολύ χρήσιμο άρθρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.