10 τρόποι για να αυξήσεις το traffic στο blog σου

Κάθε blogger είτε νέος στο χώρο είτε βρίσκεται ήδη σε αυτόν, αναζητά την αύξηση της επισκεψιμότητας στο  ιστολόγιο του, καθώς του δίνει ώθηση ώστε να προσπαθεί συνεχώς, για να βελτιώσει αυτό το οποίο προσφέρει.

10 τρόποι για να αυξήσεις το traffic στο blog σου

Μέσα από αυτήν την ανάρτηση θα σου δώσω 10 απλούς τρόπους που μπορείς να αυξήσεις το traffic στο blog σου, χωρίς κανένα κόστος. 



1. Google Analytics

Συμβουλέψου το Google Analytics για την αποδοτικότερη στρατηγική που θα ακολουθήσεις στο blog, σύμφωνα με τις επισκέψεις και τις προτιμήσεις του αναγνωστικού σου κοινού.  Σύνδεσε το blog με το Google Analytics τοποθετώντας το αναγνωριστικό αριθμό στο ιστολόγιο σου. Στο blogger.com θα το βρεις στις Ρυθμίσεις επιλέγοντας Άλλο.



2. Ενημέρωση περιεχομένου στο blog

Γράψε συχνά και δώσε ώθηση στην επισκεψιμότητα. Μια καινούργια ανάρτηση βοηθά να αυξηθούν οι προβολές του blog.  Προσπάθησε στην ανάρτηση σου να έχεις σύντομες παραγράφους, μικρές προτάσεις, εικόνες και κουκκίδες (όπου χρειάζονται), για να είναι πιο ευανάγνωστο το κείμενο και ο αναγνώστης να παραμένει περισσότερο στο blog.



3. Αναζήτησε ιδέες 

Κάνε έρευνα για να βρεις το θέμα της ανάρτησης που θα προσελκύσει τον αναγνώστη να την διαβάσει και ίσως την κοινοποιήσει στους φίλους του. Διάβασε τα στατιστικά ώστε να οδηγηθείς στο συμπέρασμα για την θεματολογία που αναζητά το αναγνωστικό σου κοινό και οδηγείται στο blog σου.  Με αυτό τον τρόπο θα δημιουργείς παρόμοιο περιεχόμενο που θα βρίσκει πάντοτε απήχηση στο κοινό.



4. Ευανάγνωστο κείμενο στις αναρτήσεις

Το μέγεθος της γραμματοσειράς στο κείμενο των αναρτήσεων μπορεί να αποτελέσει λόγο που κάποιος αναγνώστης θα εγκαταλείψει το blog σου. Για αυτό προσπάθησε να είναι ευανάγνωστο και από κινητές συσκευές, καθώς αποτελεί ένα μεγάλο ποσοστό των αναγνωστών τα τελευταία χρόνια. Επίσης το μέγεθος της γραμματοσειράς συμβάλει στο SEO, επειδή η Google για την κατάταξη ενός ιστολογίου καθοδηγείται εξ' ολοκλήρου από την εμπειρία του χρήστη.  Για αυτό κατά την σχεδίαση σκέψου τον αναγνώστη και ρύθμισε σωστά τις γραμματοσειρές. Το μέγεθος της γραμματοσειράς στο κείμενο των αναρτήσεων για να είναι ιδανικό πρέπει να έχει τουλάχιστον 16px.



5. Προτίμησε αναρτήσεις με διδακτικό χαρακτήρα

Είναι γνωστό ότι το μεγάλο κείμενο βοηθάει στην κατάταξη των αναζητήσεων. Αφού ένα κείμενο στο οποίο αναλύεται ένα θέμα έχει περισσότερες πιθανότητες να παραμείνει ένας αναγνώστης στο ιστολόγιο. Ενώ κλείνει σε δευτερόλεπτα την σελίδα, όταν δει κάτι απλά επιγραμματικά και πολλές φορές με παράλειψη σημαντικών στοιχείων που θα βοηθούσαν τον αναγνώστη να συλλέξει τις πληροφορίες που χρειάζεται. Όμως αν μια ανάρτηση δεν ενδείκνυται για να γράψεις ένα κείμενο πολλών λέξεων, καθώς οι εικόνες είναι αυτές που θα βοηθήσουν στην κατανόηση της ανάρτησης, τότε είναι προτιμότερο να χρησιμοποιηθούν μικρές προτάσεις που απλά θα ενισχύουν την ανάρτηση. Δεν πρέπει ποτέ να παραλείπεις να χρησιμοποιείς λέξεις -κλειδιά που στοχεύουν ώστε να βρίσκεται οι ανάρτηση σου στις αναζητήσεις.



6. Τίτλος ανάρτησης με χρήση αριθμών 

Χρησιμοποίησε τίτλο ανάρτησης που παραπέμπει σε λίστες. Οι άνθρωποι αλλά και οι μηχανές αγαπούν τις λίστες, καθώς έχει περισσότερες πιθανότητες να επισκεφτεί κάποιος το blog σου. Για παράδειγμα ο τίτλος "10 tips για να βελτιώσεις την υγεία σου" αποτελεί ένα πιο clickable τίτλο, από το να γράψεις "Βελτίωση της υγείας".



7. Ανανέωσε τις παλιές αναρτήσεις σου 

Δεν είναι απαραίτητο να αλλάξεις το κείμενο ή την εικόνα στις παλιές σου αναρτήσεις αν αυτό δεν  το θέλεις. Όμως μπορείς απλά να διαφοροποιήσεις τον τρόπο που θα το παρουσιάσεις στα social media, για παράδειγμα μπορείς να ανανεώσεις την εικόνα που θα δημοσιεύσεις την συγκεκριμένη ανάρτηση.



8. Αλληλεπίδρασε με άλλους 

Ξεκίνησε να επικοινωνείς με άτομα που έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα με εσένα. Γίνε μέλος σε ομάδες, για παράδειγμα μέσα από τα Facebook Groups, όπου μπορείς να βρεις άλλους bloggers που ασχολούνται με τα όμοια θέματα με εσένα. Επίσης η αλληλεπίδραση στα social media, βοηθά σημαντικά στην αναγνώριση του  ιστολογίου σου.



9. Συχνή ενημέρωση μέσω newsletter

Φρόντισε τους αναγνώστες που έχεις ήδη στην λίστα σου, με το να έχεις ένα προγραμματισμό στο να αποστέλλεις τα newsletter σου. Δημιούργησε περιεχόμενο σου να κρατάει το ενδιαφέρον και αυξάνει τις  προβολές του blog. Σύμφωνα με έρευνες η καλύτερη ώρα για την αποστολή ενός newsletter είναι 10πμ.



10. Απόκτηση οικειότητας με τους αναγνώστες μέσω Facebook Page

Δημιούργησε μια Facebook Page, όπου θα μοιράζεσαι περιεχόμενο δικό σου και με θέματα του blog σου. Αυτό έχει ως συνέπεια την αλληλεπίδραση και την δυνατότητα στο αναγνωστικό κοινό να σε γνωρίσει καλύτερα, ώστε να ακολουθεί πιστά το ιστολόγιο σου.



Ποια είναι η καλύτερη τακτική για την αύξηση του traffic στο blog σου
Θα χαρώ να μάθω την δική σου συμβουλή στα σχόλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.