Πως ξεκίνησα να γράφω - #eLifeBlogChallenge

Η συγκεκριμένη ανάρτηση αποτελεί την έναρξη του #eLifeBlogChallenge, όπου έχει ως θέμα την ιστορία μου στο blogging

Πως ξεκίνησα να γράφω - #eLifeBlogChallenge


Γενικά σαν άνθρωπος μου αρέσει να γράφω τις σκέψεις μου (αν με ακολουθείς στα social media θα το έχεις διαπιστώσεις), για μένα το blog είναι ένα είδος ημερολογίου που σημειώνω κάθε σημαντική και χαρούμενη στιγμή. 

Αποφεύγω να αναφέρομαι σε δυσάρεστα και στενάχωρα θέματα, επειδή προσπαθώ να μην αφήνουν, όσο γίνεται, σημάδι στο χρόνο. Πιστεύω ότι αν γραφτεί κάτι τέτοιο, διογκώνεται το πρόβλημα, με συνέπεια να έχει άσχημες επιπτώσεις στην δική μου ψυχολογία.

Για αυτό έχω επιλέξει να γράφω μόνο για όμορφα πράγματα και μοναδικές στιγμές.


Ας ξεκινήσω λοιπόν την ιστορική διαδρομή της πορείας μου ως blogger.


Θα σε πάω αρκετά χρόνια πίσω στο 2010, όπου ανακάλυψα τον μαγικό κόσμο των blogs
Έβρισκα συναρπαστικό την διαμόρφωση ενός ιστολογίου και τους πειραματισμούς στον κώδικα, ώστε να υπάρχει ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα στην εμφάνιση και στην λειτουργία του. 
Όμως υπήρχε ένα σημαντικό μειονέκτημα δεν είχα βρει το αντικείμενο με το οποίο θα μπορούσα να δώσω περιεχόμενο στο blog και να έχει συνέχεια στο χρόνο, για αυτό δημιουργούσα και έπειτα τα εγκατέλειπα.


Το 2012 πήρα  μια σημαντική απόφαση να δημιουργήσω και εγώ ένα beauty blog, το Diary Of A Beauty Addict, καθώς μου έδινε χαρά να μιλάω για θέματα ομορφιάς.
Εξελίσσοντας τις γνώσεις μου σε θέματα κώδικα και σχεδίασης, έδωσα στο blog μου μια μοναδική μορφή. Και αυτές τις γνώσεις μου θέλησα να τις μοιραστώ με τους αναγνώστες μου, που ίσως είχαν τα ίδια ενδιαφέροντα, έτσι στο blog ξεκίνησα μια σειρά αναρτήσεων με συμβουλές για bloggers, οπότε δεν ήταν αμιγώς ένα beauty blog.
Στην συνέχεια ήθελα να γράφω και για άλλα θέματα που με απασχολούσαν στην ζωή, όπως μαγειρική, βιβλία κ.α.

Με το πέρασμα των χρονών το Diary Of A Beauty Addict κατέληξε σε ένα προσωπικό blog που μπορούσα να εκφράσω την σκέψη κάθε στιγμής και μόνο ο τίτλος του παρέπεμπε σε beauty blog.


Για αυτό τον Αύγουστο του 2019 αποφάσισα ότι το Diary Of A Beauty Addict, είχε πια ολοκληρώσει την πορεία του, νιώθοντας ευγνωμοσύνη για όσα έμαθα μαζί του και τις διακρίσεις που μου χάρισε, το αποχαιρέτησα γλυκά.

Άλλαξα λοιπόν διαδικτυακό σπίτι για να μπορώ να μοιράζομαι ελεύθερα κάθε σκέψη και άποψη στο blog, δίνοντας του έναν αντιπροσωπευτικό τίτλο,
e-Life Inspiration.

Ο τίτλος προήλθε από τις ιδέες που εμπνέομαι μέσα από τα μικρά πράγματα της ζωής, με ακόμα πιο προσωπικό χαρακτήρα την προσθήκη από το αρχικό του ονόματος μου
Δηλαδή το "Life" δηλώνει όλα όσα αφορούν την ζωή και θέλω να μοιραστώ μαζί σου και το  "Inspiration" οτιδήποτε μου προσφέρει έμπνευση. Και όλα αυτά ανήκουν σε μένα με το γράμμα "e".


Θέλησα να συνεχίσω και να εξελίξω την αγάπη μου για το blogging, αφού μου δίνει χαρά η δημιουργία κάθε ανάρτησης. Καθώς επίσης, η σκέψη ότι κάποιος μπορεί να βοηθηθεί μέσα από αυτά που γράφω είναι κάτι μοναδικό.

Επειδή η δημιουργία είναι ο καλύτερος τρόπος να απολαμβάνεις τη ζωή.


Οι στόχοι που έχω θέσει για το e-Life Inspiration είναι να αποτελεί ένα σημείο αναφοράς, όπου ο καθένας θα μπορεί να ενημερώνεται για θέματα blogging, καθώς τώρα έχω  χτίσει γερές βάσεις και εμπειρία που μπορώ να μοιραστώ και να βοηθήσω κάθε νέο ή μη blogger.  
Άλλα και αναρτήσεις με αντικείμενο που θα μπορούν βοηθήσουν, έστω και στο ελάχιστο, την καθημερινότητα του καθενός.


Έτσι με κανόνα, ότι σε ένα blog ξεδιπλώνονται όλες οι πτυχές της προσωπικότητας του καθενός, θα συνεχίσω να γράφω για ό,τι όμορφο εμπνέομαι.


Θα χαρώ να μάθω και την δική σου ιστορία, για αυτό μπορείς να ξεκινήσεις σήμερα το #eLifeBlogChallenge των 4  αναρτήσεων!

Μην ξεχάσεις να αφήσεις το link της ανάρτησης σου με σχόλιο.


Μάθε περισσότερα για το challenge του blog εδώ

4 σχόλια:

  1. Και ασφαλώς να συνεχίσεις να γράφεις και να blogάρεις Ελευθερία μου!
    Είσαι μοναδική σε αυτά που μοιράζεσαι!
    Άργησα να γράψω τη δική μου ανάρτηση... θα το κάνω όμως αυτή την εβδομάδα.
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια Μαρία μου!
      Περιμένω την δική σου ανάρτηση!
      Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  2. Μου άρεσε πολύ το #challenge σου, αλλά δεν πρόλαβα να το ακολουθήσω το Μάρτιο. Άλλαξα λοιπόν το μήνα και να μαι....


    https://thankyourselfplease.blogspot.com/2020/04/mystarting.html?m=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.