Πώς να αλλάξεις δωρεάν την εμφάνιση στο blog σου [Οδηγός βήμα-βήμα για την διαδικασία] - e-Life Inspiration

Πώς να αλλάξεις δωρεάν την εμφάνιση στο blog σου [Οδηγός βήμα-βήμα για την διαδικασία]

Είναι φορές που θέλεις να αλλάξεις την εμφάνιση του blog, για να σου χαρίσει περισσότερη έμπνευση και να δημιουργείς τις αναρτήσεις που σου αρέσουν, για αυτό και εγώ θα σου δείξω έναν εύκολο και δωρεάν τρόπο που μπορείς, οποιαδήποτε στιγμή να πραγματοποιήσεις την αλλαγή που θες.

Πώς να αλλάξεις δωρεάν την εμφάνιση στο blog σου [Οδηγός βήμα-βήμα για την διαδικασία]


Η διαδικασία απαιτεί αρκετό χρόνο και καλή διάθεση, ώστε να πετύχεις το αποτέλεσμα που επιθυμείς.

Έτσι αφού έχεις καταγράψει τα στοιχεία και τα χρώματα που θα ήθελες να έχει η νέα εμφάνιση στο ιστολόγιο σου.


Στην συνέχεια κάνε αναζήτηση στην Google τον όρο "free blogger template", εκεί θα εμφανιστούν παρά πολλά.
Πάρε τον χρόνο σου ώστε να ψάξεις, αρκετά καλά, όλα τα πρότυπα, που θα εμφανιστούν και προσπάθησε να επιλέγεις τα πιο πρόσφατα, από αυτά που εμφανίζονται στην αρχική του κάθε site, επειδή έχουν σύγχρονες ρυθμίσεις που επιτρέπουν το  blog να έχει καλύτερο SEO και να είναι φιλικό στις κινητές συσκευές.
Σου προτείνω κάποια site που έχουν όμορφα και λειτουργικά πρότυπα blogger για να τοποθετήσεις στο blog σου, τα οποία είναι: Gooyaabi Templates, Sora Templates και ThemeXpose Templates.

Πώς να αλλάξεις δωρεάν την εμφάνιση στο blog σου [Οδηγός βήμα-βήμα για την διαδικασία]Αφού περιηγηθείς στα πολλά blogger templates που θα βρεις, ελέγχοντας πάντα το demo της εμφάνισης (συνήθως περιέχει τις λέξεις preview ή live), ώστε να διαπιστώσεις πως ακριβώς είναι η σχεδίαση.
Θα πρέπει να διαβάσεις προσεκτικά τα στοιχεία που περιέχει η δωρεάν έκδοση, καθώς πολλές φορές το preview του blog δεν αφορά την δωρεάν αλλά την επί πληρωμή έκδοση.
(Αν δυσκολεύεσαι με τους όρους και τα αγγλικά, μπορείς απλά να τις αναζητήσεις στην Google για το τι σημαίνει το καθένα.)

Πώς να αλλάξεις δωρεάν την εμφάνιση στο blog σου [Οδηγός βήμα-βήμα για την διαδικασία]
Έχοντας καταλήξει σε αυτό που σου αρέσει, κάνεις Download στον υπολογιστή σου το πρότυπο.

Πώς να αλλάξεις δωρεάν την εμφάνιση στο blog σου [Οδηγός βήμα-βήμα για την διαδικασία]Συνήθως είναι σε αρχείο .zip, για αυτό πρέπει να κάνεις αποσυμπίεση τον φάκελο, το αρχείο του προτύπου είναι αυτό σε μορφή .xml.

Πώς να αλλάξεις δωρεάν την εμφάνιση στο blog σου [Οδηγός βήμα-βήμα για την διαδικασία]Για κάθε ενδεχόμενο, πριν πραγματοποιήσεις οποιαδήποτε αλλαγή στο ιστολόγιο σου, θα πρέπει να κάνεις ένα back up, οπωσδήποτε της σχεδίασης και προαιρετικά των αναρτήσεων.
Ώστε να μπορείς να επαναφέρεις το blog σου οπότε χρειαστεί.


Βack up της σχεδίασης ενός blog 

Από τον πίνακα έλεγχου της διαχείρισης στον blogger.com, ακολουθείς την διαδρομή:

  • Θέμα => Δημιουργία αντίγραφου ασφαλείας/Επαναφορά => Λήψη Θέματος 


Πώς να αλλάξεις δωρεάν την εμφάνιση στο blog σου [Οδηγός βήμα-βήμα για την διαδικασία]

Πώς να αλλάξεις δωρεάν την εμφάνιση στο blog σου [Οδηγός βήμα-βήμα για την διαδικασία]Βack up των αναρτήσεων 

Στην διαχείριση του blogger.com, ακολουθείς την διαδρομή:


  • Ρυθμίσεις => Άλλο => Δημιουργία αντιγράφου ασφαλείας περιεχομένου 


Πώς να αλλάξεις δωρεάν την εμφάνιση στο blog σου [Οδηγός βήμα-βήμα για την διαδικασία]Είναι προτιμότερο όταν είσαι σε διαδικασία αλλαγών στο blog σου, να το κλείνεις προς το κοινό, κάνοντας το ιδιωτικό, για να αποφύγεις να εμφανίζεται σε όλους, η ακαταστασία που θα επικρατήσει τα λεπτά που θα χρειαστούν να διαμορφώσεις την εμφάνιση του ιστολογίου σου.
Πηγαίνεις: Ρυθμίσεις => Βασικό => Αναγνώστες Ιστολογίου => Ιδιωτικό - Μόνο οι συντάκτες του ιστολογίου => Αποθήκευση Αλλαγών

Πώς να αλλάξεις δωρεάν την εμφάνιση στο blog σου [Οδηγός βήμα-βήμα για την διαδικασία]
Για να εγκαταστήσεις στο blog σου, το δωρεάν blogger template, που έχεις ήδη κατεβάσει στον υπολογιστή σου και έχεις κάνει αποσυμπίεση το αρχείο, θα πρέπει ακολουθήσεις την διαδρομή:

  • Θέμα => Δημιουργία αντίγραφου ασφαλείας/Επαναφορά => Αναζήτηση (επιλέγεις το αρχείο από τον υπολογιστή σου) => Μεταφόρτωση
Έτσι πραγματοποιείται η αλλαγή στην εμφάνιση με το νέο πρότυπο που έχεις επιλέξει.

Πώς να αλλάξεις δωρεάν την εμφάνιση στο blog σου [Οδηγός βήμα-βήμα για την διαδικασία]

Πώς να αλλάξεις δωρεάν την εμφάνιση στο blog σου [Οδηγός βήμα-βήμα για την διαδικασία]Όμως το τελικό στάδιο είναι να διαμορφώσεις την σχεδίαση από την Διάταξη και σύμφωνα με τις οδηγίες εγκατάστασης που σου δίνονται στο αρχείο που έχεις κατεβάσει ή στην σελίδα του site όπου κατέβασες το αρχείο για το πρότυπο.

Πώς να αλλάξεις δωρεάν την εμφάνιση στο blog σου [Οδηγός βήμα-βήμα για την διαδικασία]Extra Tip: 

Για να ελέγξεις αν το template που έχεις κατεβάσει έχει τα χαρακτηριστικά που επιθυμείς, πριν το τοποθετήσεις στο blog σου, μπορείς να το ανεβάσεις σε ένα test blog, ώστε να δεις στην πραγματικότητα πως θα είναι το ιστολόγιο σου με αυτή την σχεδίαση, φρόντισε όμως να έχεις προσθέσει αναρτήσεις στο test blog για να φαίνονται όλα τα στοιχεία της εμφάνισης. 
Αυτή είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσεις για να μπορέσεις να αλλάξεις και εσύ την σχεδίαση του blog σου, χωρίς κανένα κόστος.


Γράψε μου στα σχόλια αν σου άρεσε η συγκεκριμένη ανάρτηση και για ποια άλλη διαδικασία που αφορά ένα blog θα ήθελες να δεις ένα tutorial.

You Might Also Like

2 σχόλια

  1. Πολύ χρήσιμο το άρθρο,ελπίζω να ανεβάσεις κι άλλα με παρόμοια θέματα

    ReplyDelete

Designed by Eleftheria Siatira. Copyright by e-Life Inspiration