5 Λάθη που πρέπει να αποφύγεις όταν δημοσιεύεις στα social media

Τα social media αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι στης ζωής μας, για αυτό είτε είσαι blogger ή έχεις μια επιχείρηση πρέπει να προσέξεις τον τρόπο με τον οποίο προσπαθείς να μεταφέρεις τις πληροφορίες.
 
5 Λάθη που πρέπει να αποφύγεις όταν δημοσιεύσεις στα social media

Οι φωτογραφίες αποτελούν ένα ελκυστικό κομμάτι σε μια δημοσίευση στα social media, ωστόσο η λεζάντα κρίνει την πίστη των followers και την αλληλεπίδραση τους με το προφίλ σου.
 

Ακολουθεί η λίστα με τα 5 λάθη που πρέπει να αποφύγεις κατά την δημοσίευση στα social media.

 
 

#1 Λάθη ορθογραφίας και γραμματικής 

Κάνε έλεγχο ξανά και ξανά, ώστε να διορθώσεις τυχόν ορθογραφικά λάθη, καθώς επηρεάζουν αρνητικά τους χρήστες που σε ακολουθούν.

Μερικά λάθη στην ορθογραφία και στη γραμματική μπορούν να θεωρηθούν λίγο ενοχλητικά, αλλά και να προκαλέσουν σύγχυση, χωρίς να βγάζουν νόημα.

Επίσης μπορεί να αποτρέψει τον χρήστη να οδηγηθεί στο blog σου και να διαβάσει τις αναρτήσεις σου.
 


#2 Προγραμματισμός post σε λάθος στιγμή

Είναι εύκολο να προγραμματίσεις κατά λάθος μια ανάρτηση για πμ αντί για μμ, ή το αντίστροφο, και να σπαταλήσεις μια καλή δημοσίευση, αφού οι followers σου δεν θα μπορέσουν να την δουν. 

Επίσης χρειάζεται μεγάλη προσοχή όταν τα post απευθύνονται σε μια συγκεκριμένη μέρα, για παράδειγμα σε μια γιορτή ή παγκόσμια μέρα.

Για αυτό βεβαιώσου ότι έχεις προγραμματίσει τα post τη σωστή ώρα της ημέρας.
 


#3 Δημοσίευση λανθασμένων url

Πριν πατήσεις το κουμπί της δημοσίευσης, έλεγξε το url αν είναι σωστό, το οποίο έχεις συμπεριλάβει στην συγκεκριμένη δημοσίευση, καθώς είναι σημαντικό όταν κάποιος πατήσει κλικ να μεταφερθεί στο κατάλληλο  άρθρο.

Όταν έχεις ανοίξει πολλά προγράμματα περιήγησης, η αντιγραφή ενός λάθους url γίνεται εύκολα.



#4 Εσφαλμένες πληροφορίες

Βεβαιώσου ότι οι πληροφορίες που μοιράζεσαι μέσα από την δημοσίευση σου στα social media, είναι έγκυρες

Συγκέντρωσε τις απαραίτητες πληροφορίες, ώστε να τεκμηριώσεις την ανάρτηση σου.



#5 Δεν διαβάζεις την δημοσίευση

Αξίζει πάντα να διαβάσεις ξανά, όταν το post  έχει μόλις δημοσιευτεί για να εντοπίσεις τα λάθη αρκετά γρήγορα, ώστε να επεξεργαστείς την δημοσίευση ή ακόμα και να την διαγράψεις πριν την δουν παρά πολλά άτομα. 



Αυτές είναι μερικές ιδέες ώστε να σου δώσουν την δυνατότητα να προσφέρεις ποιοτικό περιεχόμενο στα άτομα που σε ακολουθούν στα social media.


Γράψε στα σχόλια την δική σου συνήθεια πριν δημοσιεύσεις ένα post.


2 σχόλια:

  1. Πριν δημοσιεύσω οποιοσδήποτε post , κυρίως στο Instagram που είναι πιο δύσκολο το πράγμα , γράφω τη λεζάντα σε ένα αρχείο word ώστε να το έχω έτοιμο και τσεκαρισμένο από όλα τα πιθανά λάθη.✌🏻

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.