Σου έχουν περισσέψει (πασχαλινά) κουλουράκια; Φτιάξε μοναδικές καριόκες!
Όπως συνηθίζεται, στις γιορτές υπερβάλλουμε στις ετοιμασίες και συνήθως περισσεύουν γλυκά, ωστόσο τίποτα δεν πάει χαμένο, αφού μπορείς να τα αξιοποιήσεις και να φτιάξεις κάτι νέο , εξίσου νόστιμο.
Έτσι από τα πασχαλινά κουλουράκια μπορείς να φτιάξεις νοστιμότατες καριόκες.
Υλικά που θα χρειαστείς:
- 400 γραμμάρια περίπου τριμμένα (πασχαλινά) κουλουράκια
- 200 γραμμάρια κουβερτούρα
- 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- Διάφορα φρουτάκια σακχαρόπηκτα σε κυβάκια (συνήθως στο σούπερ μάρκετ βρίσκονται στα είδη ζαχαροπλαστικής)
- ½ κούπα καρύδια ψιλοκομμένα
- 1 κούπα περίπου σιρόπι από γλυκό του κουταλιού (εγώ έβαλα από γλυκό κυδώνι)
Εκτέλεση της συνταγής:
- Λιώνεις την κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος.
- Στην συνέχεια την προσθέτεις στα τριμμένα κουλουράκια και ανακατεύεις
- Στο μείγμα προσθέτεις τα φρουτάκια και τα καρύδια
- Τελευταίο υλικό, το σιρόπι, ώστε να μπορούν να δέσουν όλα τα υλικά και να γίνονται ρολό (ίσως χρειαστεί και λίγο παραπάνω, θα το δεις με το μάτι)
- Χωρίζεις το μείγμα σε δυο μέρη και με την βοήθεια λαδόκολλας φτιάχνεις δυο ρολά, που τοποθετούνται τουλάχιστον για 2 ώρες στο ψυγείο
- Μετά τα κόβεις κομμάτια και τα τοποθετείς πάλι στο ψυγείο ώσπου να λιώσεις την σοκολάτα με λίγο ελαιόλαδο για να κάνεις την επικάλυψη τους
- Διακοσμείς με ό,τι σου αρέσει, όμως γρήγορα για να μην κρυώσει η σοκολάτα
Αυτήν είναι η συνταγή νόστιμη και εντυπωσιακή, ελπίζω να την δοκιμάσεις!
LET'S CONNECT
Leave a Comment