Life Update | Ένας απολογισμός για το 2023

Αν και έχω καιρό να γράψω στο blog, ένιωσα την ανάγκη να μοιραστώ τις σκέψεις μου μαζί σου, όπως παλιά, ώστε να κάνω έναν μικρό απολογισμό της χρονιάς που φεύγει.

Life Update | Ένας απολογισμός για το 2023



Για μένα το 2023 ήταν μια χρονιά που έφερε στην επιφάνεια πολλά πράγματα για τον εαυτό μου και είχε αρκετές ανατροπές.


Αποτέλεσε μια χρονιά σταθμός για να αγαπήσω τον εαυτό μου.
Επειδή αποφάσισα να τον προσέξω λίγο παραπάνω, για αυτό μετά από αποτυχημένες δίαιτες και αρκετά σκαμπανεβάσματα στα κιλά απευθύνθηκα σε διατροφολόγο, όπου ήταν το καλύτερο πράγμα που έχω κάνει για τον εαυτό μου ως τώρα.
Μαζί προσπαθούμε αργά και σταθερά να χάσω τα κιλά και να μάθω να τρώω σωστά, ώστε να μην επανέλθουν.
Παράλληλα πηγαίνω και γυμναστήριο για να υπάρξει καλύτερο αποτέλεσμα.
Μέχρι στιγμής έχω χάσει 9 κιλά και βλέπω το σώμα μου να αλλάζει καθημερινά και σε πόντους.


Στον επαγγελματικό τομέα έκλεισε ένα μεγάλο κεφάλαιο.
Για μένα ήταν μια δουλειά που αγαπούσα, αφού εμπεριείχε την δημιουργία και δεν με κούραζε παρόλο που χρειαζόταν αρκετές ώρες δουλειάς. 
Είχα βρει τον τρόπο να λειτουργώ με ταχύτητα όχι επειδή ήταν εύκολα αλλά επειδή γνώριζα καλά το αντικείμενο και λάτρευα την δουλειά μου.
Μπορεί να ήμουν απαιτητική, καθώς δεν συμβιβαζόμουν με το καλό αποτέλεσμα, ήθελα απλά το τέλειο.
Όμως το τελευταίο διάστημα στην δουλειά καθημερινά προσπαθούσα να επιβιώσω σε ένα περιβάλλον που απλά ήθελε να με απομακρύνει, ώσπου μια μέρα δεν άντεξα και εκμεταλλεύτηκα την αφορμή που δόθηκε, για να αποχωρήσω.
Δεν μετανιώνω ούτε που επέλεξα πριν 5 χρόνια να ασχοληθώ με αυτή την δουλειά, καθώς έμαθα να μπορώ να ανταπεξέρχομαι σε οποιαδήποτε κατάσταση, σίγουρα με βοήθησαν, όμως η αλήθεια είναι ότι αν κάποιος μόνος του δεν ασχοληθεί, δεν μπορεί να μάθει τίποτα, για αυτό είμαι ευγνώμων επειδή μου χάρισε σημαντικά εφόδια για το μέλλον. Αλλά ούτε για την απόφαση μου να αποχωρήσω, επειδή αν συνέχιζα το κλίμα εκεί μέσα θα είχε σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία μου.
Κρατάω μόνο την επαγγελματική εμπειρία που αποκόμισα και κάποιες όμορφες στιγμές και προχωράω.


Το 2023 ήταν χρονιά που μέτρησα τους φίλους.
Διαλύθηκε το σύννεφο και φάνηκαν οι πραγματικοί φίλοι.
Καθώς οι πραγματικοί φίλοι φαίνονται στις επιτυχίες αλλά και στις δύσκολες καταστάσεις, όμως δυστυχώς διαπίστωσα ότι όλα ήταν ένα ψέμα, κάποιοι προσποιούνταν και παντού υπήρχε ένα συμφέρον, που στο τέλος όταν δεν σε χρειάζονται απλά σε πετάνε.
Δεν πειράζει έχω μάθει να ζω πάντα με λίγα και να εκτιμώ όσα έχω, καθώς στην ζωή τίποτα δεν είναι δεδομένο και κανένας δεν είναι υποχρεωμένος.
Επιπλέον δεν πρέπει να εθελοτυφλείς, διότι η πρώτη εντύπωση που θα σχηματίσεις για ένα άτομο μέσα από τα vibes που σου περνά, είναι και η πιο σωστή.
Ευχαριστώ όλους εκείνους που δεν με ξέχασαν και με ένα τηλέφωνο ή ένα μήνυμα κάνουν αισθητή την παρουσία τους.


Τελικά το 2023 είχε αρκετές έντονες στιγμές και συναισθήματα, κάποια πράγματα που με στεναχώρησαν, όμως έχω μάθει να αφήνω πίσω ό,τι δεν μπορεί να αλλάξει.

Αν και αυτή την στιγμή το 2024 φαντάζει κάπως αβέβαιο στα μάτια μου, έχω μάθει να ανταπεξέρχομαι στα δύσκολα, αυτό που χρειάζεται είναι υγεία και όλα μπορούν να γίνουν.


Εύχομαι η νέα χρονιά να φέρει σε όλους σας ό,τι ονειρεύεστε!
Να περνάτε όμορφα!


Και μην ξεχνάς να μου δώσεις λίγη αγάπη κοινοποιώντας αυτήν την ανάρτηση!💖


LET'S CONNECT 😍

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.