6 Μυστικά που δεν γνώριζες για την συγγραφέα Χαρά Σωτηροπούλου

Μια ευχάριστη και αποκαλυπτική συνέντευξη με την συγγραφέα παιδικού βιβλίου Χαρά Σωτηροπούλου

6 Μυστικά που δεν γνώριζες για την συγγραφέα Χαρά Σωτηρόπουλου

Γνώρισα την Χαρά περίπου το 2012 μέσα από τα beauty blogs που διατηρούσαμε και οι δυο και ανταλλάσσαμε την άποψη μας για αγαπημένα προϊόντα ομορφιάς, στην συνέχεια εξελίχθηκε σε μια φιλία που ως και σήμερα μένει αναλλοίωτη, παρόλο που η καθημερινότητα φαινομενικά μας απομακρύνει.  

Σε μένα συστήθηκε ως συγγραφέας μέσα από μια σειρά αναρτήσεων στο blog της με θέμα «Το Ημερολόγιο Της Μπιούτι», ακόμα θυμάμαι την ανυπομονησία για την εξέλιξη και ποσό απολάμβανα να το διαβάζω.

Όμως από τότε όλα έχουν αλλάξει, πλέον η Χαρά Σωτηροπούλου είναι επίσημα μια συγγραφέας, αλλά πάντα διατηρεί την σεμνότητα και την αγάπη για ό,τι καταπιάνεται.


Μπορείς να διαβάσεις ένα βιβλίο της από τα παρακάτω:

Παιδικά Βιβλία:

Η περιπέτεια του Κοκό – Εκδόσεις Φυλάτος

Η περιπέτεια του Κοκό – Εκδόσεις Φυλάτος
Το Αβγανιστάν, είναι μια μικρή πόλη στην οποία ζουν όλα τα αβγά, μέχρι τη στιγμή που τα παίρνουν οι άνθρωποι και τα πηγαίνουν στην Αγορά. Μέσα σ’ αυτήν την πόλη ζει και ο Κοκό, ένα οβάλ αβγό μ’ ένα κόκκινο σημάδι λίγο πιο πάνω από την κοιλιά του. Ο Κοκό θα συναντήσει την Κική, ένα αβγό με το ίδιο ακριβώς σημάδι και η αγάπη τους θα φωτίσει όλη την πόλη!
Μέχρι που η αγαπημένη του μια μέρα θα εξαφανιστεί. Ο ήρωας μας θα ξεκινήσει ένα μεγάλο ταξίδι, γεμάτο περιπέτειες για να τη φέρει πίσω και να βρεθούν ξανά μαζί. Θα συναντήσει εμπόδια στον δρόμο του, μα θα γνωρίσει και πολύτιμους φίλους. Θα πάρει σημαντικά μαθήματα ζωής, ενώ θα δείξει τόλμη και θάρρος προκειμένου να πετύχει τον σκοπό του. Και όλος ο κόσμος δε θα αργήσει να ανακαλύψει την αληθινή δύναμη της αγάπης!

Διάβασε την σχετική ανάρτηση μου για το βιβλίο εδώ.



Μια μέρα αλλιώτικη από τις άλλες - Εκδόσεις Κομνηνός

Μια μέρα αλλιώτικη από τις άλλες - Εκδόσεις Κομνηνός
Τα δύο αδέλφια, ο Γιώργος και η Αλίκη, περνούν τις μέρες τους συνηθισμένα, μέχρι τη στιγμή που όλα… ανατρέπονται.  
Μια βροχερή μέρα, ξεχνούν τα κλειδιά του σπιτιού τους και μένουν έξω από αυτό. Η ατυχία τους θα τους οδηγήσει σε μία μοναδική ανακάλυψη: Το κλειδί που βρίσκεται κάτω από το χαλί της εξώπορτας… τους μιλά και μάλιστα τους βοηθά να μπουν μέσα στο σπίτι.  
Με τη συζήτηση μαζί του τους αποκαλύπτεται ένας νέος κόσμος, στον οποίο όλα τα αντικείμενα έχουν φωνή αλλά και ψυχή!  
O Γιώργος αποφασίζει να μιλήσει μαζί τους, να τα ακούσει και να κάνει ό,τι μπορεί για να τα δει ευτυχισμένα. Θα μιλήσει με τη σχολική σάκα του, το βιβλίο της γλώσσας και το σοφό ρολόι του τοίχου τους. Ακόμη, θα ακούσει τι έχουν να πουν τα παιχνίδια, η μπάλα του, τα επιτραπέζια και τα παλιά του στρατιωτάκια.
Να, λοιπόν που κάθε αντικείμενο, σαν αυτά που αγνοούμε στην καθημερινότητά μας, έχει να προσφέρει γνώση και μαθήματα ζωής στον Γιώργο αλλά και σε όλους τους μικρούς αναγνώστες.



Συμμετοχή σε Συλλογικές εκδόσεις:

1. Ξεθωριασμένες πεταλούδες - Εκδόσεις Αλάτι
2. Ελάτε να μιλήσουμε για ποίηση - Εκδόσεις Αλάτι
3. Ανθολόγιο , πεζά και ποιήματα με θέματα από τους μήνες και τις εποχές - Εκδόσεις Αλάτι
4. Μ’ένα στυλό διαρκείας-Εκδόσεις Αλάτι
5. 13 alter ego - Εκδόσεις IWrite
6. Χριστούγεννα που δεν τελειώνουν ποτέ - Εκδόσεις Σαΐτα (ΔΩΡΕΑΝ e-book κατέβασε το εδώ)


Παρακάτω έχω την χαρά και την τιμή να σου παρουσιάσω μια συνέντευξη που μου παραχώρησε η Χαρά και αποκαλύπτει μικρά μυστικά για τον εαυτό της.


Ελευθερία: Ποιο ήταν το έναυσμα για να γράψεις το βιβλίο σου «Η περιπέτεια του Κοκό», αλλά και το «Μια μέρα αλλιώτικη από τις άλλες»;

Χαρά: Η έμπνευση για να γράψεις μια ιστορία μπορεί να έρθει είτε έπειτα από πολλή σκέψη, είτε και από κάτι που θα δεις τυχαία και θα αποτελέσει έναυσμα ! «Η περιπέτεια του Κοκο», είναι μια ιστορία που αρχικά είχα γράψει ως σενάριο για animation! Επειδή στη χώρα μας αυτό είναι κάτι πολύ δύσκολο και δεν ήθελα να μην μοιραστώ αυτήν την ιστορία, αποφάσισα να τη μετατρέψω σε βιβλίο! Αν ρωτάς, η βασική έμπνευση είναι το πως μπορεί να αποδοθεί με διαφορετικά λόγια η ουσία της αγάπης! Όσον αφορά τη δεύτερη ιστορία, το βιβλίο «Μια μέρα αλλιώτικη από τις άλλες», ήταν κάτι που ήθελα πάντα να κάνω, αφού από μικρή με γοήτευε το να αποκτούν ψυχή και φωνή τα αντικείμενα - και είναι κάτι που σίγουρα έχουν πιστέψει όλα τα παιδιά! Αφού λοιπόν ήρθε αυτή η πρωταρχική ιδέα, μέσα από τα αντικείμενα θέλησα να μεταδώσω κάποιες έννοιες στις οποίες πιστεύω και εγώ πολύ! Εκτός όμως από αυτό, η ιστορία αυτή έχει και ένα «κάτω κείμενο», αν μπορώ να το πω έτσι! Το πως μεγαλώνοντας είναι σημαντικό να κρατάμε πάντα μέσα μας, ένα κομμάτι της παιδικής μας αθωότητας!



Ελευθερία: Αποτελείς μια συγγραφέα παιδικού βιβλίου, ποιο πιστεύεις ότι πρέπει να είναι το κίνητρο να αγοράσουν οι γονείς ένα βιβλίο;

Χαρά: Θα σου πω κάτι που πιστεύω ακράδαντα, όσο περίεργο και αν ακουστεί! Πιστεύω ότι οι γονείς πρέπει να αφήνουν τα παιδιά να διαλέγουν τα βιβλία που θέλουν να διαβάσουν μόνα τους, χωρίς να επεμβαίνουν στις επιλογές τους! Όταν το παιδί έχει πρόσβαση στα βιβλία, και μάλιστα έχει και το δικαίωμα της επιλογής, έχει περισσότερες πιθανότητες όχι μόνο να διαβάσει ένα βιβλίο, αλλά και να αποτελέσει έναυσμα για να μπει σε αυτόν τον μαγικό κόσμο! Τα παιδιά, δεν αντιλαμβάνονται τα πράγματα με τον ίδιο τρόπο με εμάς, οπότε δεν μπορούμε να συγκρίνουμε ένα βιβλίο που αρέσει ή δεν αρέσει σε εμάς και αυτό να αποτελέσει κριτήριο! Φυσικά, δεν αναφέρομαι σε βιβλία που έχουν ακραίες και άσχημες αντιλήψεις, αν και τα τελευταία χρόνια οι εκδοτικοί είναι αρκετά προσεκτικοί ως προς αυτό το κομμάτι!



Ελευθερία: Πάντα πίστευα ότι ένα βιβλίο μπορεί να σου μεταδώσει ηθικά διδάγματα για την ζωή, θεωρείς ότι μέσα από τα βιβλία σου αναγνώστης εμπνέεται θετικά;

Χαρά: Ο κάθε αναγνώστης όντως λαμβάνει κάποια μηνύματα μέσα από κάθε βιβλίο που διαβάζει. Προσωπικά, μέσα από τα βιβλία μου θα ήθελα να περάσω κάποια μηνύματα - αξίες ζωής τα οποία φυσικά έχουν θετικό αντίκτυπο. Μέσα από την περιπέτεια και τη φαντασία, ο κάθε μικρός - ή και μεγάλος - αναγνώστης μπορεί να εμπνευστεί και να ταυτιστεί με τους ήρωες! Να μάθει να μην τα παρατάει ποτέ, να παλεύει με όλες του τις δυνάμεις ( Η περιπέτεια του Κοκο), να μάθει την αξία του χρόνου, της αλληλεγγύης, της μοιρασιάς και της φιλαναγνωσίας (Μια μέρα αλλιώτικη από τις άλλες) !



Ελευθερία: Σε γνώρισα όταν ήσουν blogger και είμαι κάπως περίεργη για την Χαρά του σήμερα, πως είναι η ζωή σου ως συγγραφέας;

Χαρά: Σε ευχαριστώ πολύ για αυτό που λες! Δεν αισθάνομαι ούτε συγγραφέας, ούτε ότι κάτι έχει αλλάξει ουσιαστικά στη ζωή μου! Φυσικά και εξακολουθώ να λατρεύω το blogging, και να επιμένω ρομαντικά να ανεβάζω σε αυτό σε εβδομαδιαία βάση, παρά το ότι ο κόσμος πια δε διαβάζει τόσο συχνά blogs! Κατά τα άλλα, γράφω και διαβάζω με τους ίδιους ρυθμούς που έγραφα και πριν! Όποτε έχω έμπνευση , πάντα σημειώνω ιδέες και σκαρώνω διάφορα projects! Άλλες φορές τα μοιράζομαι με τον κόσμο, άλλες φορές τα κρατάω για εμένα!



Ελευθερία: Και μια λίγο πιο προσωπική ερώτηση, αν γυρνούσαμε τον χρόνο πίσω, τότε που γνωριστήκαμε, θα πίστευες ότι στο μέλλον θα κατάφερνες να εκδώσεις τα δικά σου βιβλία και να αποκτήσεις αρκετούς θαυμαστές;

Χαρά: Η αλήθεια είναι πως είναι πολύ δύσκολη ερώτηση αυτή, γιατί, από τη μια είναι κάτι που το ήθελα από πάντα! Αν με ρωτούσες όμως τότε, δεν το τολμούσα, γιατί πίστευα πως είναι πολύ πιο δύσκολο και πως δε θα τα κατάφερνα ποτέ ! Όμως να που γίνεται ! Φυσικά, το όνειρο από την πράξη διαφέρει σε πολλά σημεία ! Υπάρχουν δυσκολίες, στιγμές που σκέφτεσαι ακόμη και να τα παρατήσεις, βλέπεις πως λειτουργεί ο χώρος από μέσα - και τίποτε δεν έχει σχέση με αυτό που φαντάζεται κανείς! Θα πάρεις πολλά όχι μέχρι να ακούσεις το πολυπόθητο  ναι, θα πρέπει να ζυγίσεις καλά την απόφαση σου, και φυσικά μετά έρχεται η ώρα της έκθεσης σε ένα ευρύτερο κοινό! Και τώρα, με τα social media είναι πολύ πιο εύκολο να σε προσεγγίσει κάποιος και να συζητήσει μαζί σου- αυτό είναι κάτι που απολαμβάνω πάντα!



Ελευθερία: Ποιο είναι το μήνυμα που στέλνεις στους αναγνώστες του e-Life Inspiration;

Χαρά: Με αφορμή και την προηγούμενη ερώτηση, αυτό που θα ήθελα να πω στους αναγνώστες είναι να μην τα παρατάτε ποτέ ! Τα όνειρα μας αξίζει να γίνουν στόχοι, και οι στόχοι να γίνουν πράξεις! Όλα μπορούν να συμβούν σε αυτή τη ζωή, με πολλή δουλειά, πίστη στον εαυτό μας, ακούγοντας πάντα συμβουλές από ανθρώπους που γνωρίζουν! Αν κάτι αξίζει σε αυτή τη ζωή, είναι ακριβώς αυτό ! Να προσπαθήσουμε να γίνουμε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας, ό,τι και αν σημαίνει αυτό για τον κάθε ένα από εμάς!



Ελευθερία: Σε ευχαριστώ πολύ Χαρά για την συνέντευξη που παραχώρησες στο e-Life Inspiration, σου εύχομαι όλα τα όνειρα σου να πραγματοποιηθούν!

Χαρά: Εγώ σε ευχαριστώ πολύ για τα όμορφα λόγια σου , και εύχομαι ολόψυχα το ίδιο και για  εσένα, και φυσικά για όλους τους αναγνώστες σου!



Μπορείς να μάθεις περισσότερα για την Χαρά Σωτηροπούλου μέσα από:


Πραγματικά ανήκω στους θαυμαστές της Χαράς Σωτηροπούλου γιατί λατρεύω τον τρόπο που προσεγγίζει κάθε θέμα και η γραφή της είναι μαγευτική! 

Εύχομαι να συνεχίσεις να μας χαρίζεις εκπληκτικά βιβλία που ταξιδεύουν μικρούς και μεγάλους!



Και μην ξεχνάς να μου δώσεις λίγη αγάπη κοινοποιώντας αυτήν την ανάρτηση!💖


LET'S CONNECT 😍

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.